Τα δύο ισχυρά όπλα που διαθέτει το Ισραήλ για να νικήσει τα τούνελ της ΧαμάςΟ στρατός του Ισραήλ βρίσκεται στη Γάζα και δίνει σιγά σιγά μάχες σώμα με σώμα για να πάρει τον έλεγχο της πόλης, ωστόσο η πραγματική σύγκρουση θα δοθεί όταν βρεθεί αντιμέτωπος με τα τούνελ της Χαμάς.

Η ένοπλη παλαιστινιακή οργάνωση έχει δημιουργήσει ένα τεράστιο δίκτυο υπόγειων σηράγγων που εκτείνονται σε όλη τη Λωρίδα και φτάνουν μέχρι τα σύνορα με την Αίγυπτο και το εβραϊκό κράτος. Αναλυτές τα χαρακτηρίζουν την τέλεια παγίδα, γιατί επιτρέπουν στους μαχητές να κινούνται ανενόχλητοι και να πραγματοποιούν αιφνιδιαστικές επιθέσεις, ενώ φέρεται οι εναέριοι βομβαρδισμοί να μην έχουν φέρει αποτέλεσμα.

Ο αντιστράτηγος ε.α., Ιωάννης Κρασσάς μίλησε στην ΕΡΤ και ανέφερε πως ο ισραηλινός στρατός διαθέτει δύο όπλα για να πάρει το προβάδισμα στις μάχες που θα δοθούν στα τούνελ. «Οι ένοπλοι της Χαμάς δεν βγαίνουν στο έδαφος», είπε και ξεκαθάρισε ότι όλος ο αγώνας θα δοθεί όταν ο ισραηλινός στρατός βρει τις σήραγγες.

Έτσι, ανέφερε πως το Ισραήλ διαθέτει ισχυρότατες συσκευές παραγωγής καπνού που εγκαθίστανται στην είσοδο ή στην έξοδο της σήραγγας, όπου αναδύεται μωβ καπνός. Στη συνέχεια διαχέεται μέσα στις σήραγγες και φτάνει έως και τις εξόδους. Από όποιο σπίτι αρχίζει και βγαίνει καπνός λοιπόν, γνωρίζουν ότι επικοινωνεί με τη σήραγγα.

«Αφού βρουν τις εξόδους από τις σήραγγες, μπαίνουν τμήματα μηχανικού, με το προσωνύμιο “νυφίτσες”, γιατί οι νυφίτσες μπορούν να κινούνται στο σκοτάδι», είπε χαρακτηριστικά.

Έπειτα, ο στρατός του Ισραήλ διαθέτει την «βόμβα σφουγγάρι», που αποτελεί ανάμειξη δύο υγρών τα οποία έχουν αποτέλεσμα ένα πολυουρεθανικό σφραγιστικό.

Επίσης, σημείωσε ότι οι Ισραηλινοί στρατιώτες έχουν θερμικές κάμερες που μπορούν να ανιχνεύουν το ανθρώπινο σώμα και πίσω από τοίχους, κάτι που μπορεί να βοηθήσει ιδιαίτερα στον εντοπισμό των ομήρων, που η Χαμάς κρύβει στα τούνελ.

newsbeast.gr