«Στην περιοχή που είμαστε πάντα θα χρειαζόμαστε ισχυρές ένοπλες δυνάμεις»Κωνσταντίνος Φλώρος: «Στην περιοχή που είμαστε πάντα θα χρειαζόμαστε ισχυρές ένοπλες δυνάμεις»

Στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές» μίλησε και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος. «Το κυριότερο για μια χώρα είναι να έχει αξιόπιστες, αποτελεσματικές και ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις. Το αγαθό της ασφάλειας είναι κάτι το οποίο όταν υπάρχει πολλές φορές δεν του δίνουμε τη σημασία που θα έπρεπε. 

Όταν, όμως, τεθεί σε έλλειψη ή σε αμφισβήτηση, τότε όλοι στρέφουν το βλέμμα τους προς την ασφάλεια, την εξωτερική ασφάλεια. Αυτό είναι το αγαθό που “παράγουμε”. Γι’ αυτό δουλεύουμε μέρα – νύχτα 365 μέρες το χρόνο κι αυτό το αντιλαμβάνεται η κοινωνία και μας το ανταποδίδει», τόνισε.

Επεσήμανε δε: «Ιδιαίτερα στην περιοχή που βρισκόμαστε, γιατί τη γεωγραφία δεν μπορείς να την αλλάξεις, η γεωγραφία είναι δεδομένη – μακάρι να μπορούσαμε να τραβήξουμε την Ελλάδα κάπου πιο ήσυχα – οπότε εδώ που βρισκόμαστε θα χρειαζόμαστε πάντα Ένοπλες Δυνάμεις και μάλιστα ισχυρές. Μια ματιά στο χάρτη φτάνει. Βαλκάνια: ήσυχα, αλλά όχι αρκετά. Ουκρανία. 

Είδαμε τι έγινε στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, Αζερμπαϊτζάν-Αρμενία, πάμε πιο πέρα… Αφγανιστάν. Ερχόμαστε προς τα εδώ κι έχουμε Ιράκ, Συρία, Λίβανο, Λιβύη, τώρα έχουμε το Ισραήλ, είχαμε το Σουδάν. Δεν αναφέρομαι στο εθνικό μας πρόβλημα με την Τουρκία. Τώρα, είναι σε ύφεση, αλλά πρέπει να είμαστε πάντα προετοιμασμένοι. Είμαστε επίφοβος αντίπαλος και ελκυστικός συνέταιρος».

newsbeast.gr