Αγωνία για τους Έλληνες εγκλωβισμένους στη Γάζα: «Οκτώ άτομα σε μοναστήρι» - Σε επαφή μαζί τους το ΥΠΕΞΣε ετοιμότητα βρίσκεται το υπουργείο Εξωτερικών καθώς οκτώ Έλληνες βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε μοναστήρι στη Γάζα.

Συναγερμός έχει σημάνει στις ελληνικές αρχές μετά την πληροφορία ότι υπάρχουν Έλληνες εγκλωβισμένοι σε μοναστήρι στη Γάζα την ώρα που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι ισραηλινές επιχειρήσεις και οι βομβαρδισμοί.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, το Υπουργείο Εξωτερικών μέσω του Γενικού Προξενείου Ιεροσολύμων είναι συνεχώς σε επαφή με τους Έλληνες που έχουν παραμείνει στο μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου μέσα στην πόλη της Γάζας.

Τα ονόματα και των 8 Ελλήνων, οι οποίοι παρέμειναν στο μοναστήρι, έχουν δοθεί τόσο στις Ισραηλινές όσο και στις Αιγυπτιακές Αρχές ενώ έχουν ενημερωθεί οι Ισραηλινές Αρχές για την παραμονή Ελλήνων πολιτών στο μοναστήρι.

Το Υπουργείο Εξωτερικών παραμένει σε ετοιμότητα. Όταν ανοίξει εκ νέου η διάβαση της Ράφα και καταστεί δυνατή η μετάβασή εκεί των Ελλήνων πολιτών θα μεταφερθούν, εφόσον το επιθυμούν, στην Αίγυπτο.

reader.gr