«Συναγερμός» από την Τουρκία! «Ο Ερντογάν ετοιμάζει προσφυγικά κύματα για να πιέσει την Ελλάδα»!Το προσφυγικό για μία ακόμη φορά θα χρησιμοποιήσει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκειμένου να πιέσει την Ελλάδα και την Ευρώπη προκειμένου να πετύχει αυτά που θέλει, εκτιμά ο Νίκος Κοτζιάς.

Ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας (θήτευσε στο υπουργείο από το 2015 έως το 2018 στις κυβερνήσεις του Αλέξη Τσίπρα) ήταν καλεσμένος στο κανάλι Action24. και αναφέρθηκε στο γεωπολιτικό σκηνικό στο Αιγαίο ανάμεσα στη χώρα μας και την Τουρκία.

Αφού μίλησε για τους δικούς του χειρισμούς όταν ήταν μέλος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, στη συνέχεια εξήγησε: «Μας δοκιμάζει η Τουρκία κάθε φορά. Δεν μπορεί η Ελλάδα να μην αντιδρά μαζικά και εφόλης της ύλης, όταν κάνει τέτοιους είδους παραβιάσεις η Τουρκία. Η διεκδίκηση δεν είναι πια γκρίζα ζώνη. 

Η διεκδίκηση είναι οτι ποια είναι δικιά τους. Ο Ερντογάν έχει ανάγκη από χρήματα, οπότε θα κάνει παζάρι. Και σε αυτό το παζάρι αν δεν το κερδίσει γρήγορα θα πιέσει με νέα κύματα προσφυγικά, μεταναστευτικά», είπε ο Νίκος Κοτζιάς.

Επίσης αναφερόμενος στην πιο στρατηγική θέση για την Ελλάδα είπε: «Είναι η βραχονησίδα 6,5 μίλια δεξιά στον χάρτη στη Σαμοθράκη. Κάτω από τον Έβρο. Αυτή και οι Καλόγεροι είναι η πιο στρατηγική θέση».