Συναγερμός στην Πολεμική Αεροπορία: Πτώση εκπαιδευτικού αεροπλάνου στην 120 ΠΕΑΤην πτώση του εκπαιδευτικού αεροπλάνο επιβεβαίωσε και η Πολεμική Αεροπορία

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές καθώς έπεσε εκπαιδευτικό αεροπλάνο της Πολεμικής Αεροπορίας στην Καλαμάτα.

Πρόκειται για διθέσιο αεροσκάφος Τ-2 που ξεκίνησε από την 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος. Στο αεροσκάφος υπήρχαν δυο άτομα, ένας εκπαιδευτής και ένας εκπαιδευόμενος ωστόσο είναι άγνωστο το αν πρόλαβαν να χρησιμοποιήσουν το σύστημα εκτίναξης.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, υπάρχουν πληροφορίες ότι της πτώσης προηγήθηκε έκρηξη.

Αξίζει να σημειωθεί πως στις 28 Αυγούστου του 2018 είχε πέσει πάλι στην Καλαμάτα εκπαιδευτικό Τ-2, με τον κυβερνήτη να χάνει τη ζωή του.

Το αεροσκάφος Τ-2 Buckeye

Το T-2 Buckeye είναι αμερικανικής κατασκευής, δικινητήριο εκπαιδευτικό αεροσκάφος.

Είναι το μοναδικό εκπαιδευτικό jet της Πολεμικής Αεροπορίας και με αυτό ολοκληρώνουν την εκπαίδευσή τους οι Ίκαροι και οι νέοι Ανθυποσμηναγοί.

Η προμήθεια 40 εκπαιδευτικών αυτού του τύπου το 1976 αναμόρφωσε ριζικά το σύστημα αεροπορικής εκπαίδευσης. Οι δυνατότητες του νέου εκπαιδευτικού στην προκεχωρημένη εκπαίδευση και στην εκπαίδευση όπλων δεν μπορούσαν να συγκριθούν με αυτές των Τ-33 που αντικατέστησαν.

Το Τ-2Ε μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 3500 lb οπλισμού σε 6 πτερυγικούς φορείς συμπεριλαμβανομένων και ατρακτιδίων πολυβόλων και ρουκετών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εκπαίδευση με οπλικό φορτίο, αλλά και να αναλάβει πολεμικό ρόλο αν απαιτηθεί.

Φέρει τρίχρωμη παραλλαγή πράσινου, καφέ και άσπρου.

Τεχνικά χαρακτηριστικά - Επιδόσεις Τ-2 Buckeye

Πλήρωμα: 2 (εκπαιδευτής και εκπαιδευόμενος)
Κινητήρες: 2 J-85-GE-4Α/ Ώση: 2.950 λίβρες έκαστος
Εκπέτασμα Πτερύγων: 11.6μ
Μήκος: 11.8μ
Μέγιστη ταχύτητα: 840 km/h ή 0.85 Mach
Μέγιστο ύψος: 13.800μ. ή 45.200 πόδια