Ο ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας προανήγγειλε καίριες μεταρρυθμίσεις στις Ένοπλες ΔυνάμειςΚαίριες μεταρρυθμίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις προανήγγειλε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας από τη Δημοτική Κοινότητα Εμμανουήλ Παπά, του ομώνυμου Δήμου της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών. Ο ΥΕΘΑ σημείωσε με έμφαση πως οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις «είναι εξοπλισμένες καλά με το υστέρημα του ελληνικού λαού, αλλά συγχρόνως είναι η ώρα να τις μεταρρυθμίσουμε, για να αντιμετωπίσουν τις πολλαπλές προσκλήσεις που δημιούργησε ο 21ος αιώνας». Ήδη ο ΥΕΘΑ έχει ζητήσει αυστηρή προτεραιοποίηση και ιεράρχηση των εξοπλιστικών προγραμμάτων ενώ παράλληλα δρομολογούνται ριζικές και σαρωτικές αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Μετά την Επιμνημόσυνη Δέηση ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε:

«Με ιδιαίτερη χαρά βρίσκομαι σήμερα, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες, στην ευρύτερη περιοχή των Σερρών. Και σήμερα, με έναν πολύ συγκεκριμένο σκοπό: Την απόδοση τιμής και την επαναφορά στη μνήμη των θυσιών του πρωτεργάτη της Εθνικής Εθνεγερσίας, του μέλους της Φιλικής Εταιρείας, του Αρχιστράτηγου του Μακεδονικού αγώνα του 1821, Εμμανουήλ Παπά. Ενός πατριώτη, άξιου τέκνου της γης της Μακεδονίας. Ο Εμμανουήλ Παπάς αποτελεί υπόδειγμα προσφοράς προς την πατρίδα.

Τα υποδείγματα, τα πρότυπα, είναι απαραίτητα στην εποχή μας, διότι η πατρίδα μας δεν έχει την πολυτέλεια της υπαρξιακής ασφάλειας που απολαμβάνουν άλλες χώρες. Πρέπει να καθίσταται προφανές σε όλους μας ότι η προσφορά στην πατρίδα και την κοινωνία αποτελεί ύψιστο και επαινετέο αγαθό. Αποτιμώντας λοιπόν τους αγώνες του Εμμανουήλ Παπά, αναλογιζόμαστε συγχρόνως και τις δικές μας ευθύνες.

Η Ελλάδα, κυρίες και κύριοι, στηρίζεται σήμερα στην κοινωνία της και το ισχυρότερο κομμάτι της κοινωνίας της είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας, που της δίνουν τη δυνατότητα, μαζί με μια δραστήρια εξωτερική πολιτική, να αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στους ταραγμένους καιρούς μας. Και θέλω να σας πω και εδώ, από την πατρίδα του Εμμανουήλ Παπά, ότι είμαι ιδιαίτερα περήφανος που είμαι Πολιτικός Προϊστάμενος των Ενόπλων μας Δυνάμεων.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας βρίσκονται παντού. Είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν όχι μόνο οποιαδήποτε εξωτερική απειλή, αλλά και οποιαδήποτε απειλή εναντίον της κοινωνίας μας από άλλες αιτίες, όπως η κλιματική αλλαγή και τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα. Είναι εξοπλισμένες καλά με το υστέρημα του ελληνικού λαού, αλλά συγχρόνως είναι η ώρα να τις μεταρρυθμίσουμε, για να αντιμετωπίσουν τις πολλαπλές προσκλήσεις που δημιούργησε ο 21ος αιώνας. Κυρίες και κύριοι, νομίζω ότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να θυμόμαστε και να τιμάμε τις θυσίες ηρώων όπως ο Εμμανουήλ Παπάς. Σας ευχαριστώ θερμά».