Έπεσαν οι υπογραφές με την Embraer για την υποστήριξη των ιπτάμενων ραντάρ της Πολεμικής ΑεροπορίαςΗ σύμβαση καλύπτει ανταλλακτικά, επισκευή, συντήρηση και τεχνικές υπηρεσίες για τα πέντε αεροσκάφη Embraer που χρησιμοποιούνται σήμερα από την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία

Η Embraer θα παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες υλικοτεχνικής υποστήριξης μέσω της σύμβασης Follow On Support Συμφωνίας που υπεγράφη πρόσφατα για τον στόλο της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας με ένα ERJ-135LR και τέσσερα αεροσκάφη ERJ-145 AEW&C. Η σύμβαση καλύπτει ανταλλακτικά, επισκευή, συντήρηση και τεχνικές υπηρεσίες για τα πέντε αεροσκάφη Embraer που χρησιμοποιούνται σήμερα από την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία.

«Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία είναι στην ευχάριστη θέση να υπογράψει αυτή τη σύμβαση με την Embraer. Λειτουργούμε το αεροσκάφος από τον Ιανουάριο του 2000 και βασιζόμαστε στην εξαιρετική υποστήριξη από την Embraer όταν χρειαστεί. Με τη Συμφωνία Follow On Support, η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία θα αυξήσει ακόμη περισσότερο την ετοιμότητα και τη διαθεσιμότητα του στόλου της», δήλωσε ο Αρχηγός της Διοίκησης Υποστήριξης της Πολεμικής Αεροπορίας, Πτέραρχος Κωνταντίνος Κλενιάτης.

«Η Embraer έχει την τιμή να επιλεγεί από την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία για αυτή τη σύμβαση, γεγονός που καταδεικνύει την εμπιστοσύνη τους στην πλατφόρμα και την υποστήριξή μας. Η λύση μας είναι πολύ ανταγωνιστική και η απόφαση της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας για αυτό το μοντέλο ενισχύει μια παγκόσμια τάση, με τους πελάτες να αναζητούν μια ολοκληρωμένη λύση εφοδιαστικής», δήλωσε ο Carlos Naufel, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Embraer Services & Support.

Το συμβόλαιο περιλαμβάνει ένα ειδικό πρόγραμμα συγκέντρωσης ανταλλακτικών για στρατιωτικούς πελάτες της Embraer, στο οποίο το κόστος του αποθέματος μοιράζεται μεταξύ των πελατών που αγοράζουν την υπηρεσία. Αυτός είναι ένας οικονομικά αποδοτικός τρόπος για να διασφαλιστεί η διαθεσιμότητα για το ERJ-135/145, το Legacy 600/650 και το AEW&C που λειτουργεί από αμυντικές δυνάμεις και κυβερνήσεις. Το πρόγραμμα λειτουργεί για περισσότερα από 15 χρόνια και παρέχει μια αποτελεσματική και αποτελεσματική υπηρεσία που αντανακλά τη δέσμευση της Embraer για αριστεία, με τα χρόνια το πρόγραμμα επέτρεψε τη διαθεσιμότητα πόρων υψηλής αξίας, υποστήριξης και υπηρεσιών ανταλλαγής στοιχείων.

Σχετικά με την Embraer
Μια παγκόσμια αεροδιαστημική εταιρεία με έδρα τη Βραζιλία, η Embraer έχει επιχειρήσεις στον τομέα της εμπορικής και εκτελεστικής αεροπορίας, της άμυνας και ασφάλειας και της γεωργικής αεροπορίας. Η εταιρεία σχεδιάζει, αναπτύσσει, κατασκευάζει και εμπορεύεται αεροσκάφη και συστήματα, παρέχοντας Υπηρεσίες και Υποστήριξη στους πελάτες μετά την πώληση.

Από την ίδρυσή της το 1969, η Embraer έχει παραδώσει περισσότερα από 8.000 αεροσκάφη. Κατά μέσο όρο, περίπου κάθε 10 δευτερόλεπτα ένα αεροσκάφος που κατασκευάζει η Embraer απογειώνεται κάπου στον κόσμο, μεταφέροντας πάνω από 145 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως.