Τώρα - Εκτακτο: Συντριβή Ρωσικού μεταγωγικου με 65 Ουκρανούς αιχμαλώτους κοντά στα ουκρανικά σύνοραΣυνολικά 74 οι επιβαίνοντες

Ένα ρωσικό στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος Ilyushin Il-76 συνετρίβη την Τετάρτη στην περιοχή Belgorod της Ρωσίας, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο το υπουργείο Άμυνας.

Τη στιγμή της συντριβής ρωσικού μεταγωγικού αεροσκάφους με 74 επιβαίνοντες κατέγραψαν κάτοικοι της περιοχής του Μπέλγκοροντ στα σύνορα με την Ουκρανία την Τετάρτη.

Το Il-76 είναι ένα στρατιωτικό μεταφορικό αεροσκάφος σχεδιασμένο για αερομεταφορά στρατευμάτων, φορτίου, στρατιωτικού εξοπλισμού και όπλων. Έχει κανονικό πλήρωμα πέντε ατόμων και μπορεί να μεταφέρει έως και 90 επιβάτες.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας που επικαλειται το RIA Novosty το αεροπλάνο μετέφερε Ουκρανούς αιχμαλώτους για ανταλλαγή κρατουμένων στην περιοχή.

Η επίσημη ανακοίνωση που ρωσικού υπουργείου, σύμφωνα με το RIA, αναφέρει ότι «περίπου στις 11 το πρωί, ώρα Μόσχας, ένα αεροπλάνο Il-76 συνετρίβη κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης πτήσης στην περιοχή του Μπέλγκοροντ. Στο αεροπλάνο επέβαιναν 65 Ουκρανοί αιχμάλωτοι στρατιωτικοί, έξι μέλη πληρώματος και τρεις συνοδοί»

Το αεροπλάνο που συνετρίβη είναι ένα Ilyushin Il-76 το οποίο για άγνωστο λόγο έχασε ύψος και συνετρίβη με αποτέλεσμα το 72 τόνων αεροσκάφος να μετατραπεί σε μια μπάλα φωτιάς.

Στην περιοχή του Μπέγλκοροντ κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία τους τελευταίους μήνες έχουν σημειωθεί αρκετά περιστατικά με ρίψεις πυραύλων από τον ουκρανικό στρατό με τελευταία μια πυραυλική επίθεση που προκάλεσε τον θάνατο 25 ανθρώπων.