ΕΛ.ΑΣ.: Από την Πέμπτη οι αστυνομικοί θα περιπολούν με κάμερεςΑπό Πέμπτη 25 Ιανουαρίου, θα ξεκινήσει η εγκατάσταση και λειτουργία (χειρός και bodycameras) στους αστυνομικούς, σύμφωνα και με ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας και συγκεκριμένα, της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής (ΓΑΔΑ).

Όπως αναφέρει η ΓΑΔΑ, οι κάμερες θα λειτουργήσουν στον Δήμο Αθηναίων από τις 10 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα. Συγκεκριμένα, σημειώνεται ότι η αποφασίστηκε «εγκατάσταση και λειτουργία φορητών συστημάτων επιτήρησης […] κατά την υλοποίηση από στελέχη των Υπηρεσιών τους, του επιχειρηασιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής στο πλαίσιο δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης στην περιοχή του Δήμου Αθηναίων […] από την 10:00 ώρα έως την 18:00 ώρα της Πέμπτης 25/1/2024».

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ για την εγκατάσταση και λειτουργία καμερών στις περιπολίες αστυνομικών:

«Εγκατάσταση και λειτουργία φορητών συστημάτων επιτήρησης του Π.Δ. 75/2020 από τη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής και την Υποδιεύθυνση Ειδικών Επιχειρησιακών Δράσεων/Δ.Α.Α., κατά την υλοποίηση από στελέχη των Υπηρεσιών τους του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής στο πλαίσιο δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης στην Αθήνα, την Πέμπτη 25/01/2024.

Από το Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι με τις υπ’ αριθμ. 7512/3/492-α΄ και 7512/3/493 από 23/01/2024 Αποφάσεις του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων & Διαχείρισης Κρίσεων του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, αποφασίστηκε η εγκατάσταση και λειτουργία φορητών συστημάτων επιτήρησης του Π.Δ. 75/2020, από τη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής (κάμερες χειρός) και την Υποδιεύθυνση Ειδικών Επιχειρησιακών Δράσεων/Δ.Α.Α. (κάμερες που εφαρμόζουν στο σώμα – bodyworncameras), κατά την υλοποίηση από στελέχη των Υπηρεσιών τους, του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής στο πλαίσιο δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης, στην περιοχή του Δήμου Αθηναίων που περικλείεται από τις Λεωφόρους / Οδούς: πλατεία Ομονοίας – Αθηνάς – Ερμού – Αιόλου – Αδριανού – Ναυάρχου Νικοδήμου – Σουρή – Βασ. Αμαλίας – Βασ. Σοφίας – Σέκερη – Σόλωνος – Χαρ. Τρικούπη – Καλλιδρομίου – Σπ. Τρικούπη – Μετσόβου – 28ης Οκτωβρίου/Πατησίων – Πανεπιστημίου – Πλατεία Ομονοίας, από την 10:00 ώρα έως την 18:00 ώρα της Πέμπτης 25/01/2024».