Τι είναι ο anti-drone θόλος που υποσχέθηκε ο Δένδιας και φοβούνται οι αντίπαλοιΈνας anti-drone θόλος έρχεται να προστεθεί στα αμυντικά συστήματα της χώρας μας όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο υπουργός εθνικής άμυνας, Νίκος Δένδιας.

Ο υπουργός βρέθηκε στη Θράκη στην τελετή παράδοσης – παραλαβής καθηκόντων του Διοικητή του Δ´ Σώματος Στρατού και κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αποκάλυψε το ελληνικό σχέδιο για την ενίσχυση της αεράμυνας της Ελλάδας.

Χωρίς να αναλύσει περαιτέρω το σχέδιο του θόλου και τη λειτουργία του, ο Νίκος Δένδιας ανακοινώνει μια αναβάθμιση των αμυντικών συστημάτων και τον εκσυγχρονισμό τους στα σύγχρονα δεδομένα.

Anti-drone θόλος: Τι ακριβώς είναι και πως λειτουργεί
Τα anti-drone συστήματα τα οποία ανακοίνωσε το υπουργείο εθνικής αμύνης είναι μία σύγχρονη τεχνολογία η οποία αντιμετωπίζει τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη εντοπίζοντάς τα γρήγορα και περιορίζοντας τη λειτουργία τους.

Ουσιαστικά ο «θόλος» είναι το σύνολο αυτών των συστημάτων τα οποία αποτελούνται από κάμερες και εξειδικευμένα ραντάρ μέχρι δικτυακά όπλα και συστήματα κατάληψης στον κυβερνοχώρο.

Αφότου εντοπιστεί κάποιο drone ενεργοποιούνται τα στρατιωτικά αντίμετρα τα οποία περιλαμβάνουν είτε κατάρριψη του αεροσκάφους είτε την πλήρη κατάληψη του ελέγχου του. Μεταξύ άλλων τα συστήματα αυτά περιλαμβάνουν μία συσκευή που εκπέμπει μεγάλη ποσότητα ενέργειας RF η οποία παρεμβάλει το σήμα από το drone στον ελεγκτή του κάνοντας το έτσι να χάσει τον έλεγχο από αυτόν.

ΠΗΓΗ