Τουρκία: Θέλει να φτιάξει πυρηνικό υποβρύχιο όπως το γαλλικό BARRACUDA – Βάζουν και πυραύλους στα υποβρύχιά τουςΤουρκία: Θέλει να φτιάξει πυρηνικό υποβρύχιο η Άγκυρα, μελετώντας το γαλλικό BARRACUDA ενώ οι Τούρκοι βάζουν και πυραύλους στα υποβρύχιά τους.

«Είναι αναπόφευκτο ότι η μετάβαση σε πυρηνικά υποβρύχια θα προκαλέσει κρίσιμες εξελίξεις για το τουρκικό ναυτικό. Τα υποβρύχιά μας θα είναι από τα πιο αποτελεσματικά όπλα στον κόσμο, ειδικά με την εθνική βαριά τορπίλη AKYA και την υποβρύχια εκτόξευση ATMACA G/M», σημειώνει το τουρκικό αμυντικό σάιτ savunmasanayist.com.

«Προκειμένου να επωφεληθεί από το εθνικό έργο πυρηνικής ενέργειας υποβρυχίων που σχεδιάζεται να υλοποιηθεί από το Τουρκικό Ναυτικό στο εγγύς μέλλον, εννοείται ότι η εξαγωγή συμπερασμάτων από τις εμπειρίες που απέκτησε η Γαλλία από το έργο κατασκευής υποβρυχίων θα ωφελήσει την αποτελεσματική χρήση των πόρων και μπορεί να είναι χρήσιμη για την επίλυση απρόβλεπτων κινδύνων για το έργο πριν προκύψουν», τονίζεται.

Τουρκία: Θέλει να φτιάξει πυρηνικό υποβρύχιο όπως το γαλλικό BARRACUDA – Βάζουν και πυραύλους στα υποβρύχιά τους
Να σημειωθεί πως οι Τούρκοι τονίζουν πως η «Τουρκία θα πάρει τη θέση της μεταξύ των χωρών που χρησιμοποιούν πυρηνική ενέργεια με την λειτουργία του πυρηνικού σταθμού Akkuyu».

«Προβλέπεται ότι η γνώση και η εμπειρία σχετικά με την πυρηνική ενέργεια θα αυξηθούν σε όλους τους πολιτικούς και στρατιωτικούς τομείς σε σύντομο χρονικό διάστημα και ότι η εν λόγω ενέργεια θα ενσωματωθεί σε νέους τομείς ανάπτυξης ικανοτήτων. Επιπλέον, η χρήση της πυρηνικής τεχνολογίας στη χώρα μας σημαίνει μεσοπρόθεσμα καμπή για το προγραμματισμένο εθνικό πυρηνοκίνητο πρόγραμμα υποβρυχίων», αναφέρεται.