Πολεμικό Ναυτικό: Τι τρέχει με τις παραιτήσεις - Αποχώρησε ένα «πλήρωμα φρεγάτας»Μου έπεσαν στα χέρια τα στοιχεία των παραιτήσεων στο Πολεμικό Ναυτικό για το 2023. Και οφείλω να παραδεχτώ ότι έπαθα σοκ, καθώς σύμφωνα με τους υπολογισμούς που έκανα αποχώρησαν περίπου 179 στελέχη.

Οσα δηλαδή αποτελούν το πλήρωμα μίας φρεγάτας. Διότι καλές οι συμφωνίες με τις ΗΠΑ, αλλά όπως έχει τονίσει πολλές φορές ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και ο υπουργός Αμυνας Νίκος Δένδιας, το ανθρώπινο δυναμικό είναι το ισχυρό χαρτί μας.

Μάλιστα, 56 ακόμη στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού απολύθηκαν για λόγους υγείας, ακόμα κι αν η αρμόδια επιτροπή γνωμοδότησε ότι μπορούσαν να παραμείνουν σε υπηρεσίες ξηράς. Αραγε υπάρχει τέτοια πολυτέλεια στο Π.Ν., τη στιγμή που βλέπει να φεύγουν νέοι άνθρωποι;

Πόσο τυχαίο είναι ότι τουλάχιστον το 10% των παραιτηθέντων επέλεξε να καταβάλει αποζημίωση ή ότι ένας στους τρεις από όσα στελέχη απολύθηκαν ή παραιτήθηκαν έχει γεννηθεί τις δεκαετίες ’90-’00; Ανησυχεί κανείς από το γεγονός ότι το 20% των παραιτήσεων της δεκαετίας καταγράφεται το 2023; Θα περιμένω με ενδιαφέρον τις απαντήσεις των αρμοδίων, αλλά, εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, τα πράγματα δεν θα είναι και ό,τι καλύτερο.

Από τη στήλη ΠΑΡΑΤΥΠΟΣ του Ελεύθερου Τύπου