Ισραήλ: Ο υπουργός Άμυνας παρουσίασε τα σχέδια για την επόμενη φάση του πολέμουΟ υπουργός Άμυνας παρουσίασε τα σχέδια για την επόμενη φάση του πολέμου

Τα σχέδια της ισραηλινής κυβέρνησης παρουσίασε απόψε ο υπουργός Άμυνας, Γιοάβ Γκάλαντ, σχετικά με την επόμενη φάση του πολέμου στην Λωρίδα της Γάζας. Ο Γκάλαντ έκανε λόγο για μια πιο στοχευμένη προσέγγιση στο βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα και την συνέχιση των επιχειρήσεων στον νότο.

Επιπλέον, ανέφερε ότι στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας θα υπάρξει μετάβαση σε μια νέα προσέγγιση του πολέμου που θα περιλαμβάνει επιδρομές, την καταστροφή των σηράγγων της Χαμάς, αεροπορικές και χερσαίες επιχειρήσεις καθώς και «ειδικές» επιχειρήσεις. Στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας ο στρατός επικεντρώνει τις προσπάθειές του στην εξόντωση της ηγεσίας της Χαμάς και την επιστροφή των ομήρων. Οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν για όσο χρειαστεί, τονίζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο υπουργός.

Μετά τον πόλεμο η Χαμάς δεν θα ελέγχει πλέον τη Γάζα, η οποία θα διοικείται από παλαιστινιακά όργανα, εφόσον δεν υπάρχει κάποια απειλή για το Ισραήλ. Το Ισραήλ θα διατηρήσει το δικαίωμα να αναλαμβάνει δράση στον θύλακα, όμως δεν θα υπάρχει παρουσία Ισραηλινών πολιτών εκεί, πρόσθεσε ο Γκάλαντ.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, Ναυτεμπορική