Ενόχληση στην Τουρκία με τις ΗΠΑ για τα F-35 και F-16 στην Ελλάδα – Εξαφανισμένος ο ΕρντογάνΑνησυχία επικρατεί στην Τουρκία για τις «ισορροπίες που αλλάζουν» στο Αιγαίο κόντρα στην Ελλάδα με τους Τούρκους αναλυτές να σχολιάζουν τα εξοπλιστικά των δύο χωρών.

Την ώρα που ο Μπλίνκεν έδωσε τελεσίγραφο στην Τουρκία για να ανάψει το πράσινο φως για την απόκτηση των F-16, η Ελλάδα έχει ήδη συμφωνήσει με τις ΗΠΑ για την απόκτηση και των σύγχρονων F-16 και των F-35.

Οι Τούρκοι αναλυτές σχολιάζουν το πως δεν υπάρχουν αντιρρήσεις και επιφυλάξεις για τις παραγγελίες των Ελλήνων σε αντίθεση με αυτούς. Τονίζουν μάλιστα ότι οι ισορροπίες μάχης και ισχύος αλλάζουν εξαιτίας αυτών των διακρίσεων. Ταυτόχρονα τα παράπονά τους είναι πολλά καθώς υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση για λύση για τα μαχητικά τα οποία βρίσκονται στο τραπέζι των συζητήσεων από το 2021!

Σα να μην έφταναν οι διαφορές με τις ΗΠΑ, οι Τούρκοι είναι σοκαρισμένοι και από την άρση του εμπάργκο στη Σαουδική Αραβία από τις Ευρωπαϊκές χώρες για την πώληση των Eurofighter. Τα Eurofighter αποτελούν εναλλακτική λύση για τους Τούρκους όμως και εδώ συναντούν αντιρρήσεις.

Την ίδια ώρα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι εξαφανισμένος ακυρώνοντας αιφνιδιαστικά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ενώ δε συμμετείχε και σε εκδήλωση με τους νομάρχες. Οι διαρροές κάνουν λόγο πως ο πρόεδρος «ξεκουράζεται» για τις δημοτικές εκλογές.