ΕΛΔΥΚ: Έχασε το δεξί του χέρι ο οπλίτης που τραυματίστηκε από χειροβομβίδαΥπέστη ακρωτηριασμό δεξιού χεριού ο 23χρονος οπλίτης της ΕΛΔΥΚ

Σε ακρωτηριασμό του δεξιού του χεριού, υποβλήθηκε τελικά ο 23χρονος στρατιώτης που υπηρετεί στην ΕΛΔΥΚ, μετά από σοβαρό τραυματισμό του από έκρηξη χειροβομβίδας κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής δραστηριότητας στην περιοχή Αγίου Μοδέστου, παρά το Σταυροβούνι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του philenews.com, ο νεαρός μετά τον τραυματισμό που μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική στη Λευκωσία όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Παρά τις προσπάθειες των ιατρών δεν κατάφεραν να σώσουν το δεξί του χέρι με αποτέλεσμα να προχωρήσουν σε ακρωτηριασμό.

 Να σημειωθεί ότι από την έκρηξη τραυματίστηκε και στο πρόσωπο με αποτέλεσμα να υποβληθεί και σε δεύτερο χειρουργείο στο μάτι.

Ο 23χρονος νοσηλεύεται διασωληνομένος ενώ υπάρχει πιθανότητα να υποβληθεί και σε τρίτο χειρουργείο για καθαρισμό του χεριού.

Υπενθυμίζεται πως σε ανακοίνωση του το Υπουργείο Άμυνας αναφέρει πως για τη διακρίβωση των αιτιών του ατυχήματος διεξάγεται έρευνα.