«Να στέκονται στους αστυφύλακες προσοχή» - Η ψεύτικη διαταγή που προκάλεσε αναστάτωση στην ΕΛΑΣΑναστάτωση έχει προκληθεί από το πρωί σε στελέχη της ΕΛΑΣ για μία ψεύτικη διαταγή σύμφωνα με την οποία υποτίθεται ότι εντέλλονται τα στελέχη της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας να κάθονται προσοχή στους αστυφύλακες και να συνεχίζουν την υπηρεσία τους μόνο όταν ακούν τo παράγγελμα «ημιανάπαυση».

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr από πηγές με γνώση της υπόθεσης, ένας αστυνομικός φέρεται για άγνωστους λόγους να δημιούργησε την πλαστή διαταγή η οποία υποτίθεται ότι υπογράφεται από έναν ταξίαρχο και να την διακίνησε σε ομάδες διαδικτυακών εφαρμογών που έχουν πρόσβαση μόνο αστυνομικοί.

Η «διαταγή» έφθασε από στόμα σε στόμα και προκάλεσε αναστάτωση στους αστυνομικούς καθώς και την αντίδραση του εν λόγω ταξιάρχου οποίος προσέφυγε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων και υπέβαλε μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

Για την υπόθεση έβγαλε ανακοίνωση και η Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής.

Η ανακοίνωση:

«Η Ελληνική Αστυνομία είναι Σώμα Ασφάλειας όπου για να μπορέσει να συντονίσει το σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού της, τις διάφορες Υπηρεσίες μεταξύ τους και για να φέρει σε πέρας την αποστολή της, όπως προβλέπεται από τους ισχύοντες Νόμους και το Σύνταγμα του Κράτους, οι προϊστάμενες Υπηρεσίες εκδίδουν διαταγές προς τις υφιστάμενες Υπηρεσίες τους και στη συνέχεια παρακολουθούν την πιστή εφαρμογή τους.

Ένας αστυνομικός, για λόγους που είναι υπό διερεύνηση, δημιούργησε μία πλαστή διαταγή φερόμενη ότι εκδόθηκε από ανώτατο Αξιωματικό , Διευθυντή Αστυνομικής Διεύθυνσης της ΓΑΔΑ και την 26/02/2024 την ανάρτησε σε διάφορες εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Ανώτατος Αξιωματικός, ως όφειλε, για να διασφαλίσει τόσο το κύρος του ως Αξιωματικός όσο και της Υπηρεσίας που διευθύνει, άμεσα μετέβη στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας και υπέβαλλε μήνυση κατά παντός υπευθύνου που προέβη σε αυτήν την απαράδεκτη ενέργεια.

Ως Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής, καταδικάζουμε τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες που δεν τιμούν ούτε την Αστυνομία αλλά ούτε και αρμόζουν με το ρόλο του Αστυνομικού.

Στηρίζουμε απερίφραστα τον Αξιωματικό και περιμένουμε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την ανεύρεση των υπαιτίων αστυνομικών».

Πηγή:   protothema.gr