Η πολύ καλή εξέλιξη με τους Aster που αφορά και την ΕλλάδαΗ πολύ καλή εξέλιξη με τους Aster που αφορά και την Ελλάδα την ώρα που Thales, Dassault Aviation και MBDA ανακοίνωσαν συλλογικά έσοδα 27,7 δισεκατομμυρίων ευρώ (30,3 δισεκατομμύρια δολάρια) το 2023.

Τεράστια ήταν η ώθηση για τον αμυντικό τομέα της Γαλλίας καθώς τρεις από τις μεγάλες αμυντικές εταιρείες της χώρας κατέγραψαν αποτελέσματα ρεκόρ για το οικονομικό έτος 2023.

Την ίδια ώρα, οι γαλλικές εταιρείες διεκδικούν επίσης εκκρεμείς παραγγελίες αξίας 101,7 δισεκατομμυρίων ευρώ (111 δισεκατομμύρια δολάρια), την ώρα που οι εξαγωγές όπλων της Γαλλίας αυξήθηκαν κατά 47% μεταξύ 2019 και 2023.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της MBDA, με 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ (4,93 δισεκατομμύρια δολάρια) έσοδα και 9,9 δισεκατομμύρια ευρώ (10,8 δισεκατομμύρια δολάρια) σε παραγγελίες.

Η πολύ καλή εξέλιξη με τους Aster που αφορά και την Ελλάδα

Ο γαλλο-βρετανο-ιταλο-ισπανο-γερμανικός όμιλος πυραύλων έχει συσσωρευμένες παραγγελίες αξίας 28 δισεκατομμυρίων ευρώ (30,6 δισεκατομμύρια δολάρια) εκ των οποίων το 50 τοις εκατό είναι για τις πέντε εγχώριες αγορές των χωρών κατασκευής και το υπόλοιπο για εξαγωγές.

Μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η εταιρεία έμαθε «βάναυσα, ότι ο χρόνος έχει σημασία», είπε ο Ερίκ Μπερανζέ, Διευθύνων Σύμβουλος της MBDA, τονίζοντας ότι «έχουμε μεγάλη συνείδηση ​​των αναγκών των πελατών μας να επιταχύνουν».

Ο όμιλος εξετάζει όλα τα προϊόντα του, ιδιαίτερα την επίγεια αεράμυνα, «για να δούμε πώς μπορούμε τώρα να λάβουμε υπόψη αυτόν τον παράγοντα χρόνου».

Ως παράδειγμα, επεσήμανε το γεγονός ότι ένας πύραυλος Aster πριν από το 2022 χρειάζονταν 42 μήνες από την παραγγελία μέχρι την παράδοση ενώ η εταιρεία ελπίζει να μειώσει το χρόνο σε 10 μήνες έως το 2026.

πηγή: geostratigika.gr