Έντονη αντίδραση Πούτιν μετά τις επιθέσεις σε ρωσικά πλοία στη Μαύρη ΘάλασσαΟ Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, απέλυσε τον αρχηγό του ναυτικού Νικολάι Γιεβμένοφ μετά τις αυξανόμενες επιθέσεις από την Ουκρανία.

Να σημειωθεί ότι η Ουκρανία έχει αυξήσει τις επιθέσεις της στη Μαύρη Θάλασσα και την Κριμαία, την οποία προσάρτησε η Ρωσία το 2014.

«Το Κίεβο έχει αναφέρει μια σειρά επιθέσεων, συμπεριλαμβανομένης της βύθισης ενός μεγάλου αποβατικού σκάφους από drones του πολεμικού ναυτικού στα μέσα Φεβρουαρίου και της βύθισης ενός περιπολικού αυτή την εβδομάδα. Μετά τις εξελίξεις, ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν απέλυσε τον αρχηγό του ναυτικού Νικολάι Γιεβμένοφ έπειτα από μια σειρά κακών ειδήσεων. Έχει αναφερθεί ότι ο ναύαρχος Αλεξάντερ Μοϊσέεφ, διορίστηκε νέος διοικητής του ρωσικού ναυτικού», αναφέρει η τουρκική haberler.com.

Έντονη αντίδραση Πούτιν μετά τις επιθέσεις σε ρωσικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα
Τα ρωσικά πολεμικά πλοία αντιμετώπισαν επιθέσεις από ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους τους τελευταίους μήνες, με πολλά πλοία να έχουν καταστραφεί ανεπανόρθωτα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 61χρονος Μοϊσέεφ, επί του παρόντος διοικητής του Βόρειου Στόλου, θα διοριστεί σύντομα μόνιμα αρχιστράτηγος των ναυτικών δυνάμεων, αλλά αυτές οι πληροφορίες δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί.