Λιβύη: Ο Χαλίφα Χάφταρ αποσύρει τον Εθνικό Στρατό από την «Εθνική Συμφιλίωση»Εκπρόσωποι της Γενικής Διοίκησης του Λιβυκού Εθνικού Στρατού ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από τη συμμετοχή στην υπόθεση της εθνικής συμφιλίωσης, ως απάντηση στον Πρόεδρο του Προεδρικού Συμβουλίου, Μοχάμεντ Αλ Μένφι, που αποσύρει την απόφαση να συμπεριληφθούν οι νεκροί και οι τραυματίες των δυνάμεων του στρατού στην «Αρχή των Μαρτύρων», σύμφωνα με το κανάλι Libya Al-Hadath.

Το κανάλι ανέφερε δήλωση του στρατού ότι το Προεδρικό Συμβούλιο είχε απομακρυνθεί και έκρινε ότι δεν είχε τα προσόντα να αναλάβει τον φάκελο εθνικής συμφιλίωσης, αφού υποβλήθηκε σε απειλές, και κάλεσε την Αφρικανική Ένωση να επιλέξει έναν καλύτερο εταίρο για να οδηγήσει αυτή την αποστολή μακριά από πολιτικοποίηση και αναβλητικότητα.

Επεσήμανε ότι οι δυνάμεις του στρατού παρείχαν τους πιο πολύτιμες δυνατότητές τους για να νικήσουν τους τρομοκράτες και να απελευθερώσουν τις πόλεις της Βεγγάζης, της Ντέρνα και του νότου από την τρομοκρατία και να τις επιστρέψουν στο κράτος.

Τόνισε ότι ένα από τα πιο βασικά δικαιώματα του κράτους είναι η φροντίδα για τις οικογένειες των μαρτύρων και να τις βοηθήσει όπως αρμόζει.

Ο Αλ Μάνφι είχε αποσύρει την απόφασή του να συμπεριλάβει τους νεκρούς και τους τραυματίες των δυνάμεων του  Εθνικού Στρατού της Λιβύης στη Γενική Αρχή Φροντίδας Οικογενειών Μαρτύρων, Αγνοουμένων και Ακρωτηριασμένων στην Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας, αφού εκτέθηκε σε κύμα διαμαρτυριών στην Τρίπολη. Καθώς οι διαμαρτυρόμενοι έφτασαν στο σημείο να εισβάλουν στο αρχηγείο του και ο αναπληρωτής του Αλί Αλ Λάφι  τάχθηκε με το μέρος των διαδηλωτών.