Ταξίδι Κ. Μητσοτάκη στον Καναδά - Συμφωνία για αγορά επτά CanadairΤον Καναδά επισκέφθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου και θα ολοκληρωθεί η συμφωνία για την απόκτηση επτά νέων πυροσβεστικών αεροπλάνων Canadair, όπως προκύπτει από συνέντευξη που παραχώρησε ο πρωθυπουργός στην καναδική εφημερίδα "The Globe and Mail".

"Πρόκειται για μία μεγάλη αγορά για την Ελλάδα", δήλωσε, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας πως το συνολικό κόστος για την προμήθεια των νέων αεροπλάνων από την καναδική De Havilland ανέρχεται σε περίπου 360 εκατομμύρια ευρώ.

Η συμφωνία προβλέπει την αγορά πέντε αεροσκαφών τύπου DHC-515 μέσω του εξοπλιστικού προγράμματος "ΑΙΓΙΣ" για τις ανάγκες της Πυροσβεστικής και ακόμα δύο μέσω του μηχανισμού πολιτικής προστασίας rescEU της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα δύο τελευταία θα έχουν ως έδρα την Ελλάδα και θα επιχειρούν κανονικά στη χώρα μας, όμως θα έχουν ως προτεραιότητα τις αποστολές ευρωπαϊκής βοήθειας σε περίπτωση μεγάλων πυρκαγιών σε άλλη χώρα.

Πέραν της συμφωνίας για τα νέα Canadair, ο πρωθυπουργός αναμένεται να συναντηθεί με τον Καναδό ομόλογό του, Τζάστιν Τριντό, να έχει επαφές με την ομογένεια και τη διασπορά και να παρουσιάσει στην επιχειρηματική κοινότητα του Καναδά τις επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει η ελληνική οικονομία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κ. Μητσοτάκης θα μεταφέρει το μήνυμα ότι η οικονομία της Ελλάδας δεν συνιστά πλέον μια "χαμένη υπόθεση" και ότι η χώρα είναι ανοιχτή για επενδύσεις με στόχο να καταστεί ένας από τους κόμβους τεχνολογίας και logistics της Μεσογείου.

Πηγή: capital.gr