Τουρκία: Έρχεται το Bayraktar TB3 – Στόχος να εξοπλίσει το «αεροπλανοφόρο» AnadoluΤον περασμένο Νοέμβριο ξεκίνησαν οι δοκιμαστικές πτήσεις της νέας έκδοσης μη επανδρωμένων αεροσκαφών, των Bayraktar ΤΒ3, το οποίο δίνει την ευκαιρία στην Τουρκία να πανηγυρίζει.

Πλέον, σύμφωνα με όσα μετέφερε από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, οι γείτονες έχουν θέσει στόχο να καταφέρνει να προσγειώνεται στο αεροπλανοφόρο Anadolou μέχρι τον Ιούνιο – Ιούλιο!

Όπως τόνισε, αυτήν την περίοδο πραγματοποιούνται τα τελευταία τεστ στον διάδρομο προσγείωσης Τσόρλου στην Ανατολική Θράκη, με το Bayraktar TB3 να αποτελεί μια βελτιωμένη εξέλιξη των Bayraktar TB2, το οποίο μπορεί να μεταφέρει διπλάσιο ωφέλιμο φορτίο (50-60 Bayraktar TB3).

Να σημειωθεί πως ο Χαλούκ Μπαϊρακτάρ είναι ο ιδιοκτήτης και CEO της εταιρείας Baykar που κατασκευάζει τα διάσημα πλέον drone Bayraktar και ο Σελτσούκ είναι ο αδελφός του και μέλος στο ΔΣ της πιο ανεπτυγμένης εταιρείας στην Τουρκία.

Φυσικά, υπάρχει και άλλο ένα στοιχείο στην εξίσωση. Ο Σελτσούκ είναι γαμπρός του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν!

geostratigika.gr