Τουρκία: «Ψυχρολουσία» μετά το «Η Ελλάδα θα κάνει τα θαλάσσια πάρκα» – Τι σημαίνει για τα ΕλληνοτουρκικάΟι τελευταίες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά μετά την πρόθεση της Ελλάδας να προχωρήσει με την υλοποίηση των θαλάσσιων πάρκων.

Τουρκία: Η Ελλάδα δεν κάμπτεται από τις απειλές των Τούρκων τονίζοντας οτι θα προχωρήσει στην δημιουργία των δύο θαλάσσιων πάρκων σε Ιόνιο και Αιγαίο και πλέον ενδιαφέρον έχει να δούμε τις όποιες αντιδράσεις των Τούρκων.

Αυτό την ώρα που επίκειται η επίσκεψη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στην Άγκυρα (στις 13 Μαΐου) και την στιγμή που το προηγούμενο διάστημα η Τουρκία ήταν απειλητική στο ενδεχόμενο η χώρα μας να προχωρήσει στην δημιουργία των πάρκων.

Ο πτέραρχος αν αποστρατεία Κωνσταντίνος Ιατρίδης και ο  καθηγητής Νομικών και Στρατιωτικών Σχολών Ιωάννης Παπαφλωράτος εξήγησαν πως διαμορφώνονται πλέον εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και το πώς διαμορφώνεται το γεωπολιτικό σκηνικό. Τόσο ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία όσο και σε σχέση με ΗΠΑ, Ισράηλ, Χαμάς κ.α.

Πάντως η συνάντηση που είχε ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Κώστας Φραγκογιάννης με τον Τούρκο ομόλογό του (Μπουράκ Ακτσαπάρ) επί τουρκικό εδάφους πήγε πολύ καλά σύμφωνα και με τις δύο πλευρές. Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο των ΜΟΕ (Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης) με τους δύο πολιτικούς να τα λένε για τουλάχιστον τρεις ώρες.

Μάλιστα σε αρκετά θέματα σημειώθηκε πρόοδος για τις δύο χώρες, ενώ μπήκαν και νέα θέματα καθώς υπήρξε καλή διάθεση από αμφότερους. Αυτή ήταν η 6η θετική συνάντηση ανάμεσα σε Τουρκία και Ελλάδα.