Τουρκία: Τα βάζουν με όλους οι Τούρκοι! – ΗΠΑ, Γερμανία και Ισραήλ, τι σημαίνει για την ΕλλάδαΧαμός γίνεται με την Τουρκία και τη στάση της με ΗΠΑ, Γερμανία και Ισραήλ, την ώρα που οι εξελίξεις επηρεάζουν και την Ελλάδα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι υπάρχει οργιώδες παρασκήνιο: Φουντώνουν τα σενάρια για ακύρωση της συνάντησης Μπάιντεν – Ερντογάν λίγο πριν την κρίσιμη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν

Την ίδια ώρα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν διστάζει να χαρακτηρίσει ακόμη και Χίτλερ της εποχής μας τον Πρωθυπουργό του Ισράηλ Μπενιαμίν Νετανιάχου για τη στάση του απέναντι στη Γάζα.

Παράλληλα η Τουρκία παρουσιάζει ειρωνική απέναντι στην Γερμανία: «Ο άνθρωπος κόβει ντονέρ, θα τον ρωτήσουμε αφού τελειώσει τη δουλειά του με το ντονέρ” σχολίασε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός απαντώντας σε ερώτηση εάν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του κ. Σταϊνμάγιερ θα συζητηθεί η πρόθεση της Άγκυρας να αγοράσει μαχητικά αεροσκάφη Eurofighter.

Εξάλλου η Τουρκία αλλάζει δόγμα και ενισχύει τη βάση του Ιντζιρλίκ με F-16 θέλοντας να στείλει το ανάλογο μήνυμα.

Όλες αυτές τις εξελίξεις που αφορούν και την Ελλάδα σχολιάζει ο Άγγελος Συρίγος καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής.