Ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν συμμετέχει σε μεγάλες ασκήσεις στην ΤουρκίαΜέρος του στρατού του Αζερμπαϊτζάν συμμετέχει στις διεθνείς ασκήσεις EFES – 2024 στην Τουρκία, που διεξάγονται στις πόλεις Κωνσταντινούπολη και Σμύρνη. Αυτό ανέφερε σήμερα στις 27 Απριλίου το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν.

Όπως σημειώνουν  τα αζέρικα media ομάδα στρατιωτών από την περιοχή της Υπερκαυκασίας συμμετέχει σε εκπαιδευτικές ασκήσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν μια φάση διοίκησης με υποστήριξη υπολογιστή και μια φάση με πραγματικά πυρά.

Συνολικά, 1.567 στρατιώτες από 49 χώρες συμμετέχουν στο EFES 2024. Η διεθνής άσκηση θα διαρκέσει έως τις 30 Μαΐου.

Ας θυμηθούμε ότι τον Οκτώβριο του 2023, το Αζερμπαϊτζάν και η Τουρκία πραγματοποίησαν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις μεγάλης κλίμακας στο Ναχιτσεβάν.

Σύμφωνα με ένα επεισόδιο της άσκησης, τουρκικά μαχητικά F-16 και επιθετικά ελικόπτερα ATAK χρησιμοποιώντας UAV Bayraktar TB2 προσομοίωσαν την καταστροφή επιχειρησιακών-τακτικών πυραυλικών συστημάτων Iskander (OTRK) και τακτικών πυραυλικών συστημάτων Tochka-U (TRK) ενός εικονικού εχθρού (και τα δύο συστήματα επίθεσης είναι σε υπηρεσία στον αρμενικό στρατό).

Στη συνέχεια, τα αντιαρματικά πυραυλικά συστήματα και τα άρματα μάχης T-90 των Ενόπλων Δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν κατέστρεψαν τα θωρακισμένα οχήματα μάχης και τις θέσεις του εικονικού εχθρού που βρίσκονταν στο πρώτο κλιμάκιο.