Μισθολογική αύξηση Ανθυπολοχαγών-Λοχίων και αντιστοίχων



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΜΕΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Σε συνέχεια της εξαγγελίας του Υπουργού Εθνικής Άμυνας σε σχετική συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της βουλής όσον αφορά στο νομοσχέδιο περί Καινοτομίας για μισθολογική αύξηση των Ανθυπολοχαγών και αντιστοίχων, Λοχίων και αντιστοίχων, ως κινητροδότηση, έρχεται η δική του τροπολογία και την ανατρέπει, αφού πρόκειται για μία κοροϊδία προς τα νέα στελέχη των ΕΔ. Πρόκειται στην ουσία για επιμήκυνση του χρέους των νέων στελεχών και όχι για μισθολογική αύξηση, όπως θέλει να το παρουσιάσει. Στο παραπάνω πλαίσιο συντάχθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση του Τομέα Άμυνας:

Η ΔΗΘΕΝ ΚΙΝΗΤΡΟΔΟΤΗΣΗ!!!

"Στη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας περί Καινοτομίας ο Υπουργός υποσχέθηκε ότι θα φέρει μια διάταξη για τα μισθολογικά των Ανθυπολοχαγών και αντιστοίχων, Λοχίων και αντιστοίχων, ενόψει πανελληνίων εξετάσεων, γιατί είχε παρατηρηθεί μείωση του αριθμού των εισερχομένων για να υπάρχει κινητροδότηση.

Σε χθεσινή τροπολογία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας προβλέπεται ότι αυτό που ο ίδιος εξήγγειλε ως διάταξη για τα μισθολογικά των νέων στελεχών, ως κινητροδότηση, δεν είναι μισθολογική αύξηση, αλλά μείωση μηνιαίων κρατήσεων, επιμηκύνοντας το χρέος τους, με όρους «πιστωτικής κάρτας», παρέχοντας περίοδο αποπληρωμής της αναγνώρισης των ετών σπουδών. Στην ουσία δηλαδή πλασματικό και όχι πραγματικό οικονομικό όφελος και φυσικά κανένα κίνητρο για προσέλευση εισερχομένων. Επιπρόσθετα, ο Υπουργός, με αυτή την διάταξη, μειώνει τα αντίστοιχα έσοδα των Μετοχικών Ταμείων.

Όχι μόνον αθέτηση υπόσχεσης, αλλά και έλλειψη σεβασμού στη νοημοσύνη του έμψυχου δυναμικού των Ενόπλων Δυνάμεων!!!”

Για τον Τομέα Άμυνας

Απτχος (Ι) εα Θωμάς Χατζηαθανασίου
Αν. Γραμματέας Τομέα Άμυνας ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής