Τρέλα για τα Rafale: Άλλα δέκα θέλει να πάρει η Ελλάδα και μάλιστα F4 με δορυφορική επικοινωνίαΤρέλα για τα Rafale: Η Ελλάδα επιθυμεί την αγορά άλλων δέκα γαλλικών μαχητικών και μάλιστα F4 με δορυφορική επικοινωνία και δυνατότητα δικτύωσης.

Τα δέκα νέα Rafale θα προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα 24, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό του στα 34.

«Το Rafale F4 αντιπροσωπεύει μια σημαντική εξέλιξη από τον προκάτοχό του, το Rafale F3R, χάρη σε μια σειρά τεχνολογικών βελτιώσεων που ενισχύουν τις ικανότητες μάχης, επιβίωσης και επιχειρησιακής συνεργασίας. 

Ενώ το F3R εισήγαγε βελτιώσεις στα ηλεκτρονικά συστήματα και τους αισθητήρες, συμπεριλαμβανομένου του ραντάρ RBE2 AESA και της ικανότητας μεταφοράς πυραύλων αέρος-αέρος μεγάλης εμβέλειας Meteor, το F4 τις προωθεί με πιο εκτεταμένες ενημερώσεις στα αεροηλεκτρονικά, βελτιωμένο ηλεκτρονικό πόλεμο με το σύστημα SPECTRA , και ενσωμάτωση προηγμένων συστημάτων αναγνώρισης. 

Όσον αφορά τη συνδεσιμότητα, το F4 ξεπερνά το F3R ενσωματώνοντας χαρακτηριστικά δορυφορικής επικοινωνίας και βελτιωμένες δυνατότητες δικτύωσης, απαραίτητες για δικτυοκεντρικό πόλεμο. Μπορεί επίσης να φέρει ένα ευρύτερο φάσμα σύγχρονων όπλων και να επωφεληθεί από προηγμένες τεχνολογίες πιλοτηρίου, όπως οθόνες αφής, οι οποίες διευκολύνουν τις πιλοτικές και τακτικές επιχειρήσεις. 

Τέλος, το F4 έχει σχεδιαστεί για ταχύτερες και προσαρμοστικές ενημερώσεις λογισμικού, επιτρέποντας την ομαλή ενσωμάτωση των αναδυόμενων τεχνολογιών, καθιστώντας αυτό το αεροσκάφος ιδιαίτερα κατάλληλο για να ανταποκριθεί στις προκλήσεις του σύγχρονου πεδίου μάχης», αναφέρει το armyrecognition.com.