Η Τουρκία πρότεινε την αποστολή ειδικών δυνάμεων για την προστασία του πρωθυπουργού της Αρμενίας Πασινιάν!



Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν θα πρέπει να προστατεύεται από τουρκικές ειδικές δυνάμεις, έγραψε στα κοινωνικά δίκτυα ο γνωστός Τούρκος δημοσιογράφος Νεβζάτ Τσιτσέκ/Nevzat Çiçek.

«Θα είμαι ειλικρινής: ο ηγέτης της Αρμενίας (Νικόλ Πασινιάν) πρέπει να προστατεύεται από τις ειδικές δυνάμεις μας, δήλωσε ο Τσιτσέκ.

Ο επικεφαλής των διαδηλωτών στην Αρμενία, Μπαγκράτ Γκαλστανιάν, απάντησε σε αυτή την πρόταση κατά τη χθεσινή συγκέντρωση.

«Σε κάθε περίπτωση, αυτές οι δηλώσεις, οι απειλές, οι εκκλήσεις να στηρίξουν αυτόν τον δειλό (Πασινιάν) δεν μας φοβίζουν καθόλου και δεν θα μας παρασύρουν από το δρόμο μας. Αυτό σημαίνει ότι είμαστε στο σωστό δρόμο», είπε ο Γκαλστανιάν.

Ο Τούρκος δημοσιογράφος επεσήμανε ότι «η απελευθέρωση της Αρμενίας από ιστορικά ζητήματα, η απαλλαγή από τα δεσμά της διασποράς και η ενίσχυση της περιφερειακής συνεργασίας» ευνοούν την Τουρκία. Ιδιαίτερα όταν ο πρωθυπουργός της Αρμενίας  δήλωσε ότι δεν υπάρχει «αρμενική γενοκτονία» από τους Οθωμανούς και ότι ήταν μια προπαγάνδα της Ρωσίας.


The Hellenic Information Team