Τουρκία: Φοβούνται καθυστερήσεις για τα F-16 – «Στο Αιγαίο η Ελλάδα πήρε Rafale και F-35 και άλλαξαν οι ισορροπίες»Τεράστια ανησυχία υπάρχει στην Τουρκία, όσον αφορά τις κινήσεις που έχει κάνει η Ελλάδα, στο εξοπλιστικό κομμάτι της χώρας.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με όσα μεταφέρει ο Μανώλης Κωστίδης, που είναι απεσταλμένος του ΣΚΑΪ, στην Κωνσταντινούπολη, τα ΜΜΕ ασχολούνται μόνο με αυτό.

Τονίζουν λοιπόν ότι η Τουρκία πρέπει να κινηθεί άμεσα και να κάνει δικά της περισσότερα F-16, κάτι αρκετά δύσκολο με όλες τις καθυστερήσεις που υπάρχουν.

Η Ελλάδα με την απόκτηση των Rafale έχει πάρει ισχυρό προβάδισμα και έχει αλλάξει τις ισορροπίες στο Αιγαίο και τον ξέρουν πάρα πολύ καλά.

Τουρκία: Συναντήσεις του Ερντογάν για ενίσχυση με μαχητικά!
Η Τουρκία όμως και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχουν συγκεκριμένα σχέδια, γι αυτό και ο Τούρκος πρόεδρος θα δώσει το παρών στις 12-13 Ιουνίου θα επισκεφθεί την Ισπανία και αμέσως μετά τα ταξιδέψει στην Ιταλία που φιλοξενεί τη σύνοδο των G-7.

Εκεί θα προσπαθήσει να πείσει τους άλλους ηγέτες να του δώσουν Eurofighter, αφού τα F-16 δεν είναι αρκετά και ακόμα το μαχητικό Kaan, που είναι δικούς τους παραγωγής, δεν είναι έτοιμος.

H Toυρκία και με τα Eurofighter, θα προσπαθήσει να καλύψει την ισορροπία με την Ελλάδα η οποία θα αποκτήσει τα F-35.

Ωστόσο για την πώληση των Eurofighter είναι απαραίτητη η έγκριση όλων των κατασκευαστών. Παρά τις θετικές συναντήσεις που είχε η Τουρκία με την Ισπανία και την Μεγάλη Βρετανία.

Η Γερμανία βάζει εμπόδια στην πώληση αυτή. Σε αυτή την απόφαση της Γερμανίας έχει παίξει ρόλο η απόφαση της Ε.Ε. για περιορισμούς προς την Τουρκία αλλά και στις γεωτρήσεις της Άγκυρας στην Αν. Μεσόγειο.