Με πλήρεις επιχειρησιακές δυνατότητες οι φρεγάτες FDI HN του Πολεμικού ΝαυτικούΕξαιρετικά διαφωτιστικά και κατατοπιστικά είναι τα πλάνα που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΡΤ μέσω λήψης drone, από τη φρεγάτα «ΚΙΜΩΝ» του Πολεμικού Ναυτικού. 

Είναι πασιφανές από τα πλάνα που αποδεσμεύτηκαν από τη NAVAL GROUP προς την ΕΡΤ πως η πρώτη φρεγάτα FDI HN «ΚΙΜΩΝ» F-601 του Πολεμικού Ναυτικού θα εξοπλίζεται με 32 κελιά για ανάλογο αριθμό βλημάτων ASTER 30. Παράλληλα, όπως φαίνεται έχουν προχωρήσει και οι εργασίες για την υποδοχή του αντιπυραυλικού συστήματος RAM που θα φέρουν οι τρεις κορυφαίες γαλλικές φρεγάτες FDI HN.Σημειώνεται πως με όσα ορίζει η αρχική σύμβαση προμήθειας των φρεγα΄των FDI, η πρώτη ελληνική φρεγάτα θα εξοπλίζονταν με βάση τη γαλλική διαμόρφωση των φρεγατών FDI, δηλαδή με 16 κελιά εκτοξευτών SYLVER Α50 αντί για 32 κελιά SYLVER Α50 της ελληνικής διαμόρφωσης. Επίσης, οι γαλλικές FDI δεν θα διαθέτουν αντιπυραυλικό σύστημα εγγύς άμυνας τύπου RAM. 

Όπως φαίνεται από το οπτικό υλικό που δόθηκε στη δημοσιότητα η NAVAL GROUP θα παραδώσει στο Πολεμικό Ναυτικό τις φρεγάτες FDI με πλήρεις επιχειρησιακές δυνατότητες και ως εκ τούτων δεν θα απαιτηθούν επιπρόσθετες τεχνικές μετασκευές των πλοίων προκειμένου από το επίπεδο STANDARD 1 (γαλλική διαμόρφωση) να φτάσουν στο επίπεδο STANDARD 2 (ελληνική διαμόρφωση με 32 αντιαεροπορικούς πυραύλους μεγάλης εμβέλειας ASTER 30 και αντιπυραυλικό σύστημα RAM). 

Τέλος, για το μοναδικό σύστημα το οποίο θα εγκατασταθεί με ξεχωριστή σύμβαση θα είναι το σύστημα παρεμβολών γνωστό και ως ECM για το οποίο το Πολεμικό Ναυτικό έχει καταλήξει στο νέας γενιάς ECM της γαλλικής Thales.

ΠΗΓΗΠΗΓΗ