Στρατός Ξηράς: Η πρόταση της Hensoldt για την αναβάθμιση των Leopard-2 με έμφαση στα ηλεκτρονικά και τους αισθητήρες



Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε ότι στις 24 Μαΐου πραγματοποιήθηκε παρουσίαση σε επιτελείς του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ), από εκπροσώπους της γερμανική Henssoldt, σχετικά με την αναβάθμιση των αρμάτων μάχης Leopard-2.

Η ανακοίνωση δεν αναφέρει τη περιλαμβάνει η πρόταση, ωστόσο η Hensoldt εξειδικεύεται στη σχεδίαση και ανάπτυξη ηλεκτρονικών συστημάτων και αισθητήρων. Μάλιστα η εταιρία αναμένεται να συμμετάσχει στο γαλλογερμανικό πρόγραμμα ανάπτυξης νέου άρματος μάχης MGCS (Main Ground Combat System), με επίκεντρο τα ηλεκτρονικά συστήματα και τους αισθητήρες του.

Όπως αναφέρει η Hensoldt στην ιστοσελίδα της, επενδύει στη γενικευμένη χρήση τεχνητής νοημοσύνης για να προσδώσει στα συστήματα της ικανότητας ανάλυσης, και ικανότητα προβολής συγκεκριμένου τρόπου δράσης-χρήσης του άρματος μάχης. Η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης επιτρέπει στα συστήματα της εταιρία να συλλέγουν και να αναλύουν ετερογενείς πληροφορίες και να παράγουν μια ενιαία και αξιόπιστη εικόνα της τακτικής κατάστασης σε πραγματικό χρόνο.

Ευθύμιος Λάζος-defencereview.gr