Η ουκρανική αεράμυνα κατέρριψε πύραυλο δύο κεφαλών KH-101, αξίας 14 εκατομμυρίων δολαρίων



Το βράδυ της 7ης Ιουνίου, κατά τη διάρκεια μιας ακόμη επίθεσης σε κρίσιμη υποδομή της Ουκρανίας, οι ρωσικές δυνάμεις κατοχής εκτόξευσαν πέντε πυραύλους κρουζ X-101/X-555 από βομβαρδιστικά Tu-95 MS, σύμφωνα με την ουκρανική Πολεμική Αεροπορία, και οι πέντε πύραυλοι καταρρίφθηκαν από τις δυνάμεις αεράμυνας. Ο εχθρός χρησιμοποίησε επίσης 53 επιθετικά drones Shahed, εκ των οποίων τα 48 καταρρίφθηκαν.

Σύμφωνα με τη ρουμανική έκδοση του Newsweek, την ίδια ώρα, όπως αποδείχθηκε, χθες το βράδυ οι ουκρανικές μονάδες αεράμυνας κατέρριψαν για πρώτη φορά πύραυλο κρουζ X-101 με κεφαλή διασποράς, όπως ανέφερε αξιωματικός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο προσωπικό ιστολόγιο «Colonel GS».

«Σε αυτή την έκδοση του 101, η πρώτη κεφαλή παραμένει μια ισχυρά εκρηκτική κεφαλή και η δεύτερη κεφαλή είναι τώρα μια κεφαλή διασποράς», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Μπορεί να υποτεθεί ότι ο εχθρός θα χρησιμοποιήσει πυραύλους με τέτοια κεφαλή κυρίως για βομβαρδισμό αεροδρομίων.

Επί του παρόντος, δεν είναι γνωστό πόσο ενεργά ο εχθρός χρησιμοποιεί αυτούς τους πυραύλους για τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ουκρανία και πώς κατανέμεται σε ποσοστά η παραγωγή πυραύλων με διαφορετικές κεφαλές.

Ταυτόχρονα, υπενθυμίζουμε ότι ήδη από τον Μάρτιο έγινε γνωστό ότι η Ρωσία είχε ξεκινήσει την παραγωγή του πυραύλου X-101 με δύο κεφαλές και ακόμη νωρίτερα οι ίδιοι οι Ρώσοι δήλωσαν ότι αυτός ο πύραυλος κρουζ έλαβε κεφαλή 800 κιλών, με την επιφύλαξη να μειωθεί η εμβέλειά του. Αλλά δυστυχώς, ακόμη και με αυτό, ο εχθρός εξακολουθεί να έχει αρκετό βεληνεκές για να βομβαρδίσει ολόκληρη την επικράτεια της Ουκρανίας.


The Hellenic Information Team