«Περσέας»: To νέο απόκτημα του Πολεμικού Ναυτικού



Η τελετή για την ονοματοδοσία και την ένταξη στον στόλο του Πολεμικού Ναυτικού του πλοίου Γενικής Υποστήριξης «ΠΕΡΣΕΑΣ» δωρεά του πλοιοκτήτη και υποναυάρχου επί τιμή Πάνου Λασκαρίδη, πραγματοποιήθηκε στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Είναι το πέμπτο πλοίο που δωρίζει στο Π.Ν. ο Πάνος Λασκαρίδης μετά από το Εκπαιδευτικό Πλοίο «ΚΥΚΝΟΣ» και άλλων τριών Γενικής Υποστήριξης «ΆΤΛΑΣ» «ΗΡΑΚΛΗΣ» και «ΑΙΑΣ» πρόκειται για τη δωρεά του πέμπτου και μεγαλύτερου πλοίου προς το Πολεμικό Ναυτικό.

Διαθέτει υβριδική πρόωση ήτι θερμική μηχανή και ηλεκτροπρόωση, με την οποία μπορεί να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα 17 κόμβων καθώς και ισχυρές ηλεκτρογεννήτριες οι οποίες μπορούν να παράγουν ηλεκτρική ισχύ 11 ΜW συνολικά. Το μήκος του είναι 105 μέτρα, τα πλάτος 24 μέτρα.

Από την πλευρά του ο δωρητής σημείωσε την υποχρέωση όλων στην πατρίδα και την ανάγκη για την θωράκιση της.

«Με ιδιαίτερη τιμή και χαρά παρευρέθηκα σήμερα στην τελετή ονοματοδοσίας & ένταξης του Πλοίου Γενικής Υποστήριξης «ΠΕΡΣΕΑΣ» στη δύναμη του Πολεμικού μας Ναυτικού. Είχα τη δυνατότητα επίσης να εκφράσω για άλλη μία φορά την αμέριστη ευγνωμοσύνη των Ενόπλων Δυνάμεων προς τον Υποναύαρχο Ε.τ. Παναγιώτη Λασκαρίδη, για την έμπρακτη απόδειξη της αγάπης του προς την πατρίδα», ανέφερε σε ανάρτησή του ο Ν. Δένδιας.