Την ώρα που η Άγκυρα ετοιμάζεται να αποστείλει αεροναυτικές δυνάμεις στην Λιβύη ανοίγει εκ νέου μέτωπο στην Συρία καθώς ο τουρκικός Στρατός βομβάρδισε την με πυρά πυροβολικού θέσεις του συριακού Στρατού στα βόρεια της επαρχίας Ράκα στη Συρία.

O βομβαρδισμός στις θέσεις του συριακού Στρατού κοντά στην κωμόπολη Αλ Φατσέχ που βρίσκεται στην ύπαιθρο της Αΐν Ίσα, ήταν σφοδρός.
Υπάρχουν αρκετές απώλειες μεταξύ των Σύρων στρατιωτών, νεκροί και τραυματίες και δύο στρατιωτικά οχήματα καταστράφηκαν, όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα το πρωί.

Το Al Masdar News αναφέρει ότι ο λόγος της τουρκικής επίθεσης είναι άγνωστος προς το παρόν. Μετά τον βομβαρδισμό των συριακών θέσεων ακολούθησε και μάχη μεταξύ του στρατού της Συρίας και των μισθοφόρων Τουρκμένων τζιχαντιστών της Τουρκίας που βρίσκονται στην περιοχή.

Επί του πρακτέου αυτό που έγινε ήταν αναπλήρωση των δυνάμεων των Τουρκμένων τζιχαντιστών που αποσύρονται για να μεταφερθούν στην Λιβύη, από δυνάμεις του τακτικού τουρκικού Στρατού.

Η Άγκυρα προχώρησε στην σημερινή επίθεση για να μην επιτρέψει στα συριακά κυβερνητικά στρατεύματα να εκμεταλλευθούν το κενό ισχύος που προς στιγμήν δημιουργήθηκε.

Σημειώνεται ότι τις επόμενες ημέρες αποσύρονται σύμφωνα με συριακές πηγές άλλοι 1000 τζιχαντιστές για να οδεύσουν προς Λιβύη όπου θα πολεμήσουν κατά των δυνάμεων του Χαλίφα Χάφταρ.

H αλήθεια είναι πως ο αδύναμος και αποδεκατισμένος συριακός Στρατός δεν μπορεί να αντιτάξει σοβαρή αντίσταση κατά των τουρκικών δυνάμεων που είναι πολύ καλύτερα εξοπλισμένες.

ΠΗΓΗ