Σοβαρή τουρκική πρόκληση: F-16 εκτόξευσε flares κατά μαχητικού της ΠΑ! – Ήταν «kill» από τα Ελληνικά «γεράκια»


Οι εμπλοκές στο Αιγαίο είναι καθημερινές. Οι Τούρκοι πιλότοι τρώνε πολύ «ξύλο» από τους Έλληνες χειριστές που είναι από τους κορυφαίους στον κόσμο. Και ενώ έως πρόσφατα οι γείτονες πιλότοι απέφευγαν την εμπλοκή με τα ελληνικά μαχητικά πλέον-προφανώς έπειτα από διαταγές-συχνά την επιδιώκουν, ανεξάρτητα αν το αποτέλεσμα σχεδόν πάντα είναι το ίδιο.

Σε 16 περιπτώσεις οι αναχαιτίσεις μετατράπηκαν χθες σε σκληρές αερομαχίες και μάλιστα σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά μαχητικά έφεραν όπλα.

Τουλάχιστον 30 ελληνικά μαχητικά κυρίως από τις δύο πολεμικές μοίρες της Σούδας σήκωσαν «ασπίδα» πάνω από το Αρχιπέλαγος και κυρίως γύρω από το σύμπλεγμα του Καστελόριζου περιοχή την οποία προτιμούν συχνά οι γείτονες για να προκαλέσουν.’

Οι Τούρκοι προκαλούν σε Αιγαίο, Κύπρο και Α. Μεσόγειο. Μάλιστα στα Κατεχόμενα θα μεταφέρουν και F-16 όπως μετέδωσε πρώτο το Πενταπόσταγμα.

Χθες οι Τούρκοι προχώρησαν σε μία απίστευτη πρόκληση. Κατά τη διάρκεια αναχαίτισης στο Καστελόριζο, τούρκος πιλότος έριξε flares δηλαδή θερμοβολίδα και όπως εξηγούν άνθρωποι που γνωρίζουν το έκανε από φόβο. Καθώς είναι μια τακτική που ακολουθούν οι πιλότοι έχοντας στην ουρά τους άλλο μαχητικό που τους έχει «κλειδώσει», κάτι που σημαίνει στη γλώσσα το αεροπόρων «kill», και προχωρούν στη ρίψη chaff και flares για να ξεφύγουν, αναφέρει το newpost.gr

Είναι μια ηττοπαθής τακτική που πότε δεν έχουν χρησιμοποιήσει οι Έλληνες χείριστες εν αντιθέσει με τους Τούρκους που το συνηθίζουν.

Ωστόσο, εντύπωση προκαλεί ότι ο Τούρκος πιλότος έριξε flares ενώ η απόσταση από το κοντινότερο ελληνικό μαχητικό ήταν στο ένα μίλι κάτι που δείχνει το φόβο αλλά και τη απειρία του. Θέλησε ενεργοποιώντας τα αντίμετρα να ξεφύγει αν και δεν υπήρχε σε εξέλιξη σκληρή αερομαχία.

ΠΗΓΗ