Έρχεται μίνι χιονιάς τα ξημερώματα! Θα «χτυπήσει» και την Αττική!

Έρχεται μίνι χιονιάς τα ξημερώματα! Θα «χτυπήσει» και την Αττική!


Χιονοπτώσεις ακόμη και εντός του Λεκανοπεδίου, ενώ χιονόπτωση θα δουν τα βόρεια προάστια, προειδοποιεί για απόψε ο μετεωρολόγος του Open TV , Κλέαρχος Μαρουσάκης, προβλέποντας πως η θερμοκρασία θα παραμείνει χαμηλή.

Δείτε αναλυτικά όσα αναφέρει στην προσωπική του σελίδα στο Facebook

Ανάλυση της σημερινο - αυριανής ψυχρής εισβολής μέσα από τους χάρτες των μοντέλων μας...

1. Βαρομετρικό χαμηλό στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα συνδιαστεί με τις υψηλές πιέσεις βορειότερα και θα οδηγήσει πολικής προέλευσης αέριες μάζες προς την χώρα μας.

2. Στην ισοβαρική στάθμη των 850hpa περίπου σε 1.5 χιλιόμετρο ύψος πάνω από την μέση στάθμη της θάλασσας η θερμοκρασία θα προσεγγίσει τους -7°C. Με δεδομένο ότι το Αιγαίο βρίσκεται κοντά στους 18 με 20 βαθμούς κελσίου και σε συνδυασμό με την ψυχρή λίμνη που θα περάσει από τα βόρεια και κεντρικά τμήματά του με θερμοκρασίες κοντά στους -30 στην ισοβαρική στάθμη των 500hpa περίπου 5.5 χιλιόμετρα από την μέση στάθμη της θάλασσας θα οδηγήσει σε ενεργοποίηση του lake aegean effect.

3. Ο επιφανειακός άνεμος είναι βορειοανατολικός χωρίς οι εντάσεις του να είναι ιδιαίτερα απαγορευτικές.

4. Η ψυχρή μάζα μπαίνει σε σωστό timing (ξημερώματα αύριο) που αν όλα λειτουργήσουν σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία η περιοχή της Αττικής θα ευνοηθεί πάρα πολύ με τις χιονοπτώσεις να εμφανίζονται ακόμη και εντός του λεκανοπεδίου ενώ χιονόστρωση θα δουν τα βόρεια προάστια (Μαρούσι ή Κηφισιά και πάνω).

ΠΗΓΗ