ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟΦΑΓΟ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΧΑΦΤΑΡ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Σε μια περίοδο που η κατάσταση στη Λιβύη παραμένει έκρυθμη, παρόλο που στην προ ολίγων εβδομάδων Διάσκεψη στο Βερολίνο, αποφασίστηκε η κατάπαυση του πυρός, έχουν καταγραφεί εκατοντάδες παραβιάσεις.

Η Τουρκία εξακολουθεί να υποστηρίζει ανοικτά τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Λιβύης, ενώ η οργάνωση MLNA – που πρόσκειται στον Χαλίφα Χαφτάρ – με νέο tweet υπενθύμισε τη σημασία της συνάντησης του Λίβυου στρατάρχη με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.«Η φιλία μας θα διαρκέσει μια ζωή, θα είναι ακόμη πιο ισχυρή και στενή όσο περνούν τα χρόνια», τονίζεται ενώ στη φωτογραφία κάτω από τη λεζάντα φαίνεται ο Χαφτάρ με φόντο την ελληνική σημαία.

Νέα σύσκεψη των υπουργών Εξωτερικών τον Μάρτιο

Οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών οι οποίες επιδιώκουν να μεσολαβήσουν προκειμένου να συναφθεί συμφωνία ειρήνης στη Λιβύη αναμένεται να συναντηθούν στα μέσα του Μαρτίου, δήλωσε ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας Χάικο Μάας.

Οι μεγάλες δυνάμεις συμφώνησαν τη 19η Ιανουαρίου στο Βερολίνο να υποστηρίξουν την εύθραυστη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Λιβύη.

Όμως τα αντίπαλα μέρη δεν τηρούν την εκεχειρία, ενώ χώρες που υποστηρίζουν τον αυτοαποκαλούμενο Λιβυκό Εθνικό Στρατό (ΛΕΣ) του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, του ισχυρού άνδρα της ανατολικής Λιβύης, ή τη διεθνώς αναγνωρισμένη Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (ΚΕΣ) του πρωθυπουργού Φάγεζ ας Σάρατζ δεν σταματούν να τους προμηθεύουν όπλα.

«Όλοι οι υπουργοί Εξωτερικών (των χωρών) που συμμετείχαν στην πρόσφατη διάσκεψη για τη Λιβύη στο Βερολίνο θα συναντηθούν ξανά στα μέσα Μαρτίου», είπε ο Μάας στο γερμανικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF.

Είναι σημαντικό τα αντίπαλα μέρη στη Λιβύη να κάνουν συναντήσεις «μέσα στις επόμενες λίγες ημέρες», πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ