«Απόβαση» στην Σκύρο - Μεγάλη στρατιωτική άσκηση [εντυπωσιακές εικόνες]


Σκοπός της άσκησης «Μέγας Αλέξανδρος-2020» είναι η περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων των χωρών που συμμετέχουν.



Αποβατικές ενέργειες αλλά και ασκήσεις ανακατάληψης νησιού λαμβάνουν χώρα στη Σκύρο από τις ειδικές δυνάμεις Ελλάδας, ΗΠΑ και Γαλλίας. Πάνοπλοι στρατιώτες υποστηριζόμενοι από τεθωρακισμένα αλλά και ελικόπτερα πατάνε στην ακτή.



Πρόκειται για μέρος της τριμερούς διακλαδικής άσκησης «Μέγας Αλέξανδρος» η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σε Μαγνησία, Σκύρο και Αϊ-Στράτη.


Τα πλάνα είναι πολύ εντυπωσιακά. Από τα πολεμικά πλοία κατεβαίνουν στην ακτή τεθωρακισμένα οχήματα, αλλά και στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων, επιχειρώντας την απόβαση.



Σκοπός της άσκησης «Μέγας Αλέξανδρος-2020» είναι η περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων των συμμετεχουσών χωρών, με βελτίωση του επιπέδου επιχειρησιακής εκπαίδευσής τους σε περιβάλλον πολλαπλών απειλών, όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ.



Η άσκηση θα ολοκληρωθεί στις 8 Φεβρουαρίου.

Σημειώνεται επίσης πως μετά την τριμερή άσκηση «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 2020» θα ακολουθήσει η επίσης μεγάλης ετοιμότητας διασυμμαχική άσκηση με τις χώρες των Βαλκανίων, με την ονομασία «ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΟ ΔΕΡΑΣ 2020».



Φωτογραφίες: Intimenews
ΠΗΓΗ