Συντριβή αεροπλάνου με 107 επιβάτες στο Πακιστάν σε κατοικημένη περιοχή



Ένα αεροσκάφος των Πακιστανικών Διεθνών Αερογραμμών με 107 επιβαίνοντες συνετρίβη σε πυκνοκατοικημένη περιοχή του Καράτσι στο Πακιστάν, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας. Μάλιστα ο δήμαρχος της πόλης δήλωσε ότι «θεωρούμε πως δεν υπάρχουν επιζώντες», αλλά αυτό δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί.

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, τουλάχιστον ένας επιβάτης επέζησε μετά την συντριβή του αεροσκάφους, σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο.

«Η πτήση PK 8303 με 99 επιβάτες και οκταμελές πλήρωμα συνετρίβη», δήλωσε ένας εκπρόσωπος του εθνικού αερομεταφορέα. Η πτήση της Pakistan International Airlines (PIA) που εκτελούσε το δρομολόγιο το Λαχόρη του Πακιστάν στο Καράτσι, συνετρίβη κοντά στο αεροδρόμιο Jinnah.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την τελευταία του επικοινωνία με τον πύργο ελέγχου ο πιλότος ανέφερε πως υπάρχει κάποιο τεχνικό πρόβλημα, ενώ αναφορές κάνουν λόγο για 1-2 προσπάθειες να προσγειωθεί προτού συντριβεί. Την ίδια ώρα, αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters, ότι το αεροσκάφος δεν μπορούσε να κατεβάσει τις ρόδες του για να προσγειωθεί.

Ο πακιστανικός στρατός ανακοίνωσε ότι η δύναμή του ταχείας επέμβασης και πολιτοφυλακές έχουν φθάσει στον τόπο της συντριβής για να συνδράμουν τις δυνάμεις της πολιτικής προστασίας.


Το αεροσκάφος, σύμφωνα με την ιστοσελίδα flightradar24.com, ήταν ένα 15ετίας A320, το οποίο είχε αναχωρήσει από την Λαχώρη στο ανατολικό Πακιστάν και είχε προορισμό το Καράτσι στα νότια της χώρας λίγο αφού η χώρα ξεκίνησε εκ νέου τις πτήσεις εσωτερικού στον απόηχο της πανδημίας του κορωνοϊού.



ΠΗΓΗ