Τραγωδία στην Εύβοια: Πληροφορίες για δύο νεκρούς από την κακοκαιρία

Η επέλαση της "Θάλειας"

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στα Πολιτικά Ευβοίας, καθώς οι οικείες που διέμεναν πλημμύρισαν από τους χειμάρρους που δημιούργησε η σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε τη χώρα τις τελευταίες ημέρες.

Πρόκειται για έναν άνδρα 86 ετών και μία γυναίκα της ίδιας ηλικίας, τα σπίτια των οποίων πλημμύρισαν και οι ηλικιωμένοι κατά τα φαινόμενα πιάστηκαν κυριολεκτικά στον ύπνο και δεν κατάφεραν να βγουν έγκαιρα από τα σπίτια τους.

Σύμφωνα με το egnomi.gr, υπερχείλισε ο ποταμός Λήλας και το νερό πέρασε πάνω από τις γέφυρες του Αφρατίου και του Βασιλικού, ενώ πολλά προβλήματα με υπερχειλίσεις και πλημμύρες παρατηρούνται στις περιοχές Ψαχνών και Πολιτικών.

Πολλά υπόγεια και ισόγεια σπιτιών πλημμύρισαν και έχουν γίνει δεκάδες κλήσεις για βοήθεια στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και στην Αστυνομία. Επίσης υπάρχουν αναφορές για εγκλωβισμένους από τα νερά ανθρώπους στα Πολιτικά και σε άλλες περιοχές.

Σύμφωνα με το eviathema gr. sτον Δήμο διρφύων Μεσσαπίων δρόμοι και σπίτια έχουν πλημμυρίσει. Όλοι οι δρόμοι της περιοχής έχουν αποκλειστεί κάτι που δυσκολεύει το έργο των πυροσβεστών και και αστυνομίας.

Δραματικές είναι οι εκκλήσεις πολιτών για βοήθεια και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Ανετράπη αστυνομικό όχημα στην προσπάθεια διάσωσης!

Αρκετές οικογένειες με μικρά παιδιά βρέθηκαν εγκλωβισμένοι σε διαφορετικά σημεία των περιοχών. Όλες σχεδόν οι αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις βρίσκονται σε αυτήν την περιοχή ώστε να μεταφέρουν σε ασφαλή σημεία τους εγκλωβισμένους.

Σε αρκετά σημεία το ύψος του νερό είχε φτάσει τουλάχιστον 1,5 μέτρο καθιστώντας την κατάσταση κρίσιμη περνώντας η ώρα.

Στην προσπάθεια του αστυνομικό όχημα να μεταφέρει κάποιους από αυτούς από τα Πολιτικά στα Ψαχνά, ανετράπη εκτός δρόμου ενώ ο χείμαρρος δεν άφηνε τα υπόλοιπα οχήματα να πλησιάσουν ώστε να βοηθήσουν στην διάσωση. Στο σημείο έσπευσε γερανός ώστε να απεγκλωβίσει το όχημα και εν συνεχεία οι άνθρωποι να μεταφερθούν σε ασφαλές σημείο.

Την ίδια ώρα όχημα βρέθηκε εγκλωβισμένο στην Περιοχή Άγιος Πανοράματος όπου η κατάσταση παρόμοια. Έσπευσε όσο πιο γρήγορα μπορούσε όχημα της Πυροσβεστικής και τον απεγκλώβισε οδηγώντας τον σε ασφαλές σημείο.

Και ελικόπτερο στις επιχειρήσεις

Μεγάλη είναι η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, με 72 πυροσβέστες και 26 οχήματα, τρεις λέμβους, ενώ απογειώθηκε ελικόπτερο για τις επιχειρήσεις.

Συνολικά έχουν γίνει πάνω από 100 κλήσεις, ενώ σε ασφαλές σημείο μεταφέρθηκαν με τη συνδρομή της πυροσβεστικής, 25 άτομα.

ΠΗΓΗ