Παναγιωτόπουλος και ΠΟΜΕΝΣ έδωσαν λύση σε χρόνιο αίτημα των Στρατιωτικών



Μετά από σωρεία θεσμικών παρεμβάσεων της ΠΟΜΕΝΣ τόσο στον Υπουργό Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο, όσο και στην επίσημη συνάντηση αντιπροσωπείας της Ομοσπονδίας μας με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Πιερρακάκη, δόθηκε επιτέλους λύση στο χρόνιο αίτημα - ταλαιπωρία όλων των εν ενεργεία στρατιωτικών.

Είναι γεγονός η πλήρης ένταξη όλων των ασφαλισμένων στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, όπως είχαν δεσμευτεί στην ΠΟΜΕΝΣ, τόσο ο κ. ΥΕΘΑ, όσο και ο κ. Πιερρακάκης.

Με αυτήν την πολιτική πρωτοβουλία των κ.κ. Υπουργών, επιτυγχάνεται η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας προς τους συναδέλφους μας στρατιωτικούς στην απλούστευση και επιτάχυνση των διαδικασιών, καθώς επίσης και στον εξ ορθολογισμό της ιατροφαρμακευτικής μας δαπάνης.

Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ, όσοι είχαμε την τιμή να παρευρεθούμε ως εκπρόσωποι της ΠΟΜΕΝΣ σε μια από τις πολλές θεσμικές συναντήσεις, όπου η ειλικρινής διάθεση των κ.κ. Υπουργών για άμεση επίλυση του χρόνιου αυτού θέματος, θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη και που σήμερα γίνεται πράξη.

Εμπιστευόμαστε την ΠΟΜΕΝΣ και τις πρωτοβάθμιες Ενώσεις της.

Γνωρίζει τους προβληματισμούς μας - Ξέρει τον τρόπο επίλυσης τους.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία     

<<Πλήρης ένταξη των ασφαλισμένων των Ενόπλων Δυνάμεων στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης>>

Σε μια σημαντική επέκταση του συστήματος της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης προχώρησε η ΗΔΙΚΑ. Συγκεκριμένα, ο εποπτευόμενος φορέας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης ολοκλήρωσε σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας τη διαδικασία ένταξης στο σύστημα των ασφαλισμένων που ανήκουν στους τρεις κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων.

Από τις αρχές του έτους το σύστημα εφαρμόστηκε πιλοτικά, για την καταχώριση και εκτέλεση συνταγών φαρμάκων. Πλέον οι άμεσα ασφαλισμένοι του Γενικού Επιτελείου Στρατού, του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού και του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (δηλαδή όλοι οι εν ενεργεία στρατιωτικοί) και τα έμμεσα ασφαλισμένα μέλη των οικογενειών τους εντάσσονται πλήρως στο Σύστημα της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης.

Η συνταγογράφηση των άμεσα ασφαλισμένων του ΥΠ.ΕΘ.Α. διενεργείται από ιατρούς στρατιωτικής μονάδας, στρατιωτικού νοσοκομείου ή σε τμήμα επειγόντων περιστατικών κρατικού νοσοκομείου. Σε κάθε άλλη περίπτωση, η συνταγογράφηση διενεργείται μόνο κατόπιν βεβαίωσης/παραπομπής από ιατρό στρατιωτικής μονάδας. Οι συνταγές ασφαλισμένων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας εκτελούνται επί πιστώσει σε φαρμακεία στρατιωτικών νοσοκομείων και κρατικών νοσοκομείων καθώς και σε συμβεβλημένα με το ΥΠ.ΕΘ.Α. ιδιωτικά φαρμακεία. Στα λοιπά, μη συμβεβλημένα ιδιωτικά φαρμακεία, η δαπάνη φαρμάκων καταβάλλεται από τον ασφαλισμένο ο οποίος αιτείται στη συνέχεια αποζημίωση από τον ασφαλιστικό του φορέα.

Ολοκληρώνεται, έτσι, η ηλεκτρονική συνταγογράφηση για το σύνολο, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, του πληθυσμού σε εθνικό επίπεδο, συμβάλλοντας στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες, στην απλούστευση και επιτάχυνση των διαδικασιών, καθώς επίσης και στον εξορθολογισμό της ιατροφαρμακευτικής δαπάνης.