«Με τα Rafale η Ελλάδα κάνει την πιο απίθανη συμφωνία»

«Με τα Rafale η Ελλάδα κάνει την πιο απίθανη συμφωνία»Θέμα ωρών θεωρείται η οριστικοποίηση της συμφωνίας για την αγορά των γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών Rafale. Η απόφαση της Ελλάδας να προχωρήσει στην απόκτηση συνολικά 18 αεροσκαφών, τελευταίας έκδοσης, ήδη κάνει τον κύκλο του διαδικτύου όπως αναφέρει ξένο δημοσίευμα.

«Εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, η Γαλλία φέρεται να έδωσε χείρα βοηθείας στον παραδοσιακό της σύμμαχο, εξοπλίζοντας την Ελλάδα με 18 μαχητικά αεροσκάφη Dassault Rafale, κάτι που θα σταματήσει τους γείτονες της στη Μεσόγειο. 

Οι Γάλλοι το έχουν ξανακάνει, η Ινδία ήταν η πρώτη χώρα που έλαβε τα γαλλικά μαχητικά εν μέσω συγκρούσεων με την Κίνα», αναφέρει δημοσίευμα.

«Τα Rafale άλλωστε έχουν ήδη πλήξει το τουρκικό γόητρο, στη Λιβύη ήταν αυτά που χτύπησαν την βάση Αλ Ουατίγια κάτω από τη μύτη των Τούρκων» και συνεχίζει, «εάν ολοκληρωθεί αυτή η απίθανη συμφωνία, τα γαλλικά μαχητικά θα προσθέσουν τεράστια αεροπορική δύναμη στα χέρια της Ελλάδας, την ώρα που πολεμούν για κυριαρχία σε Αιγαίο και Μεσόγειο».