Σε κατάσταση ύψιστης επιφυλακής η Γαλλία-7.000 «επίλεκτους στρατιώτες» ανέπτυξε ο Μακρόν



Σε κατάσταση ύψιστης επιφυλακής τέθηκε σήμερα η Γαλλία μετά τη νέα «ισλαμιστική τρομοκρατική επίθεση» εναντίον μιας εκκλησίας στη Νίκαια, με τρεις νεκρούς.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν απηύθυνε έκκληση για «ενότητα» στη χώρα σημειώνοντας με έμφαση ότι «δεν πρέπει να υποχωρήσει σε κανένα πνεύμα τρόμου». 

Παράλληλα ανακοίνωσε την ανάπτυξη 7.000 στρατιωτών της επιχείρησης «Sentinelle» για να προστατεύσουν τους χώρους λατρείας ενόψει της γιορτής των καθολικών, των Αγίων Πάντων, την προσεχή Κυριακή.

Οι στρατιώτες θα αναπτυχθούν επίσης για να «προστατεύσουν τα σχολεία» ενόψει της επιστροφής, την επόμενη Δευτέρα, από τις διακοπές του φθινοπώρου, επισήμανε ο Μακρόν.

Η απόφαση του Γάλλου προέδρου να επιστρατεύσει τον στρατό για να αποκρούσει τις τρομοκρατικές επιθέσεις δεν έχει σπασμωδικό χαρακτήρα.  

Σύμφωνα με τον Independent μια ημέρα πριν από την τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια εξτρεμιστικοί κύκλοι διακίνησαν ένα βίντεο με το οποίο ζητούσαν «εκδίκηση εναντίον της Γαλλίας» για τα σκίτσα του Μωάμεθ.

Σοκαρισμένη η διεθνής κοινότητα καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση στη Γαλλία και έστειλε μηνύματα συμπαράστασης.