Επιστρέφει εκτάκτως στην Αθήνα ο Παναγιωτόπουλος - Κινητοποίηση του Στόλου



Στην Αθήνα επιστρέφει σήμερα ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος μετά το τέλος της συνάντησής του, στην Πορτογαλία, με τον ομόλογό του Ζοάου Γκόμες Κραβίνιου.

Βάσει προγράμματος ο κ. Παναγιωτόπουλος θα επέστρεφε στην Αθήνα αύριο Τρίτη, ωστόσο η νέα τουρκική πρόκληση δημιούργησε νέες συνθήκες εγρήγορσης καθιστώντας αναγκαία την επιστροφή του υπουργού Αμύνης, νωρίτερα του αρχικώς προγραμματισμένου.

Επιστρέφει το καθεστώς ύψιστης επιφυλακής στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, με την Τουρκία να αυξάνει κατακόρυφα την ένταση δεσμεύοντας με νέα παράνομη NAVTEX τμήμα της ελληνική υφαλοκρηπίδας, μία ανάσα από το Καστελλόριζο και την Ρόδο σύμφωνα με το ρεπορτάζ τουΧρήστου Μαζανίτη στο enikos.gr .

Όπως φαίνεται και στους χάρτες, η Τουρκία δεσμεύει ένα μεγάλο κομμάτι βορειότερα από αυτό που βρισκόταν το Ορούτς Ρέις την τελευταία φορά για διάστημα 10 ημερών, από τις 12 έως τις 22 Οκτωβρίου. Μάλιστα φτάνει έως και 6 ναυτικά μίλια από τις ελληνικές ακτές, δοκιμάζοντας στον μέγιστο βαθμό τα όρια της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr ήδη από τα μεσάνυχτα έχει κινητοποιηθεί μέρος του Στόλου ενώ βρίσκεται σε επιφυλακή η Πολεμική Αεροπορία.