Η Κομισιόν απειλεί με δικαστήριο την Ελλάδα επειδή αναβάθμισε τα F-16 χωρίς να την ρωτήσει



Αδιανόητο
Σε μία αδιανόητη κίνηση προχώρησε η ΕΕ, η οποία υποτίθεται πως στηρίζει την Ελλάδα. Την στιγμή που η Τουρκία προκαλεί σε όλα τα επίπεδα, οι Βρυξέλλες ζήτησαν στοιχεία από την Ελλάδα για το επενδυτικό σκέλος των εξοπλιστικών συμφωνιών της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού, με ανοιχτό το ενδεχόμενο να ενεργοποιήσει διαδικασίες παραπομπής της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.  

Δηλαδή με λίγα λόγια θέλουν ''γυμνές'' τις Ελληνικές ΕΔ. Όλα αυτά ενώ η Τουρκία επενδύει στην δική της βιομηχανία, κατασκευάζοντας UAV, οχήματα, όπλα, ελικόπτερα και τανκ. 

Εκεί μάλλον κάτα την ΕΕ δεν υπάρχει τίποτα το μεμπτό! 

Το αποκαλυπτικό δημοσίευμα φιλοξενεί η εφημερίδα “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ” και φέρει την υπογραφή του πολύπειρου διπλωματικού συντάκτη Αλέξανδρου Τάρκα.

Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, πρώτος τομέας του “ευρωπαϊκού” ενδιαφέροντος είναι η μεταβίβαση των Ναυπηγείων Ελευσίνας στην εταιρία ONEX του Πάνου Ξενοκώστα. Υποτίθεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ελέγξει εάν και κατά πόσον έχουν τηρηθεί οι κανόνες προστασίας του ανταγωνισμού στις διαδικασίες, δεδομένων και των πρωθυπουργικών δηλώσεων για τη ναυπήγηση φρεγατών για το Πολεμικό Ναυτικό.  

Ενδιαφέρον επιδεικνύεται όμως και για άλλο ένα “αμερικανικό” εξοπλιστικό πρόγραμμα, αυτό της αναβάθμισης 84 μαχητικών αεροσκαφών F-16 στη διαμόρφωση F-16V από την κατασκευάστρια Lockheed Martin. Το ενδιαφέρον και εδώ επικεντρώνεται στο βιομηχανικό σκέλος της αναβάθμισης, δηλαδή τη συμμετοχή της ΕΑΒ, αλλά και σημαντικού αριθμού ιδιωτικών ελληνικών εταιριών του κλάδου της αμυντικής βιομηχανίας. 

Η γραφειοκρατία των Βρυξελλών με τις γνωστές καθυστερήσεις (όπως όλες οι γραφειοκρατίες συνήθως…) δεν αντελήφθησαν εγκαίρως την εγκατάλειψη του προγράμματος ναυπήγησης φρεγατών τύπου Belh@rra της κρατικής γαλλικής Naval Group, με αποτέλεσμα στο σχετικό έγγραφο να ζητούνται διευκρινίσεις και γι’ αυτό το θέμα! 

Δείτε το πρωτοσέλιδο