Δεν πήγαν να υπηρετήσουν στο στρατό οι γιοι του Ερντογάν



Ανέβηκαν οι τόνοι στην τουρκική Βουλή, με την αξιωματική αντιπολίτευση να καταγγέλλει ότι οι δύο γιοί του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, Αχμέτ Μπουράκ και Μπιλάλ δεν πήγαν στο στρατό ενώ ο πατέρας τους “φορά τη στολή παραλλαγής”.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο αντιπρόεδρος της του κυβερνώντος AKP, Μ. Εκμίν Ακμπάσογλου, εξύμνησε τον Ερντογάν λέγοντας ότι θα μείνει στην ιστορία ως ήρωας και γράφει έπος στην εξωτερική πολιτική και στο στράτευμα της Τουρκίας.

“Ο Ερντογάν είναι αυτός που πέτυχε το στόχο της ανεξάρτητης Τουρκίας και γράφει έπος στην εξωτερική πολιτική και με το στράτευμά μας. Θα μείνει στην ιστορία, είναι ήρωας!”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Με ειρωνείες απάντησε ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Οζγκιουρ Οζέλ, λέγοντας ότι η στολή παραλλαγής που φορά ο Τούρκος πρόεδρος θα ταίριαζε και στους γιούς του.

“Αφού ο Ερντογάν φοράει τη στολή παραλλαγής, τότε θα ταίριαζε η στολή αυτή και στον Μπιλάλ Ερντογάν και στον Μπουράκ Ερντογάν. Ο ένας έκανε εξαγορά θητείας, ο άλλος δεν υπηρέτησε καθώς δήλωσε ανήμπορος μετά μας μιλάτε για στρατό και παραλλαγές. Άντε τώρα, μην μιλάτε”, τόνισε.

Πυρά κατά της κυβέρνησης Ερντογάν εξαπέλυσε και ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Καλού Κόμματος, Λοφτού Τουρκάν ο οποίος έκανε λόγο για διάλυση και καταστροφή των ενόπλων δυνάμεων.

“Διαλύσατε τις Ένοπλες Δυνάμεις. Τις καταστρέψατε Τοποθετήσατε τους γκιουλενιστές στο στράτευμα και αυτοί οι ανέντιμοι ήρθαν κι έκαναν απόπειρα πραξικοπήματος. Εσείς είστε υπεύθυνοι γι αυτό”, ανέφερε ο Τουρκάν.