Μπαχτσελί: «Οι χώρες που συμμαχούν στην αν. Μεσόγειο να συμμαζέψουν τα μυαλά τους»Νέες προκλητικές δηλώσεις έκανε ο πρόεδρος του κόμματος ΜΗΡ και συνέταιρος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην κυβέρνηση της Τουρκίας, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Ο Μπαχτσελί αναφέρεται στη νηοψία που έγινε στο τουρκικό πλοίο, την οποία την χαρακτήρισε ως «προβοκάτσια», ενώ απειλεί τις χώρες που είναι αντίθετες με τις βλέψεις της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο να... συμμαζέψουν τα μυαλά τους. 

Η δήλωση Μπαχτσελί: 

«Oι χώρες οι οποίες συμμαχούν στην ανατολική Μεσόγειο, να συμμαζέψουν τα μυαλά τους, καθώς όποιος προσπαθήσει να εμποδίσει την πορεία μας στην ανατολική Μεσόγειο θα πρέπει να λάβει υπόψη κάθε ενδεχόμενο. Αν επιχειρήσουν να κάνουν μια κίνηση πρέπει να σκεφτούν άλλες χίλιες. 

H επέμβαση στο τουρκικό πλοίο είναι μια προβοκάτσια που έγινε την ώρα που η χώρα μας προσεγγίζει την Ε.Ε. και έγινε λίγες ημέρες πριν τη σύνοδο της Ε.Ε. Σε Γαλλία και Γερμανία, όπου ζει ο πιο μεγάλος πληθυσμός των Μουσουλμάνων, για πολλές εβδομάδες γίνονται ρατσιστικές και ισλαμοφοβικές επιθέσεις.»