Σκληρό χτύπημα στην Τουρκία: Καναδοί και Άγγλοι διακόπτουν την παροχή υλικού για τα τουρκικά drones



Βρετανική εταιρεία σταματά την προμήθεια εξαρτημάτων σε τουρκικά drones

Μια βρετανική εταιρεία έχει σταματήσει να προμηθεύει ανταλλακτικά στην τουρκική εταιρεία, Baykar Makina, που ειδικεύεται στην κατασκευή μη επανδρωμένα αεροσκάφη drones , αφού ανακάλυψε τη χρήση των εξαρτημάτων της στη σύγκρουση Artsakh / Karabakh, σύμφωνα με τον ιστότοπο της Αρμενίας.

Η Αρμενική πρεσβεία επικοινώνησε με τη βρετανική εταιρεία (Andair Ltd) σχετικά με τη χρήση των ανταλλακτικών της στην πρόσφατη σύγκρουση στο Καραμπάχ, σύμφωνα με το Αρμενικό Δημόσιο Ραδιόφωνο.

Η εταιρεία δήλωσε στις 11 Ιανουαρίου, ότι είχε λάβει αίτημα από την Αρμενική Πρεσβεία στο Ηνωμένο Βασίλειο να σταματήσει να προμηθεύει ανταλλακτικά στην τουρκική εταιρεία, επειδή η τελευταία τα χρησιμοποιούσε για να εξοπλίσει στρατιωτικά UAV, και στη συνέχεια η βρετανική εταιρεία διεξήγαγε τις δικές της έρευνες και διαπίστωσε ότι οι ισχυρισμοί για αυτό είναι “ακριβείς”.
 
Η εταιρεία δέχτηκε κριτική όταν οι αντλίες καυσίμου Andair βρέθηκαν στα εξαρτήματα των αεροσκαφών Bayraktar κ που καταρρίφθηκαν κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας.

Δεν είναι σαφές εάν (η Andair) γνώριζε τον σκοπό της χρήσης των αντλιών καυσίμου που κατασκευάζει και σε επιστολή που δημοσίευσε η εταιρεία, δήλωσε ότι διενήργησαν έρευνα αφού η Αρμενική πρεσβεία επικοινώνησε μαζί τους και ανακάλυψε ότι τα ανταλλακτικά τους χρησιμοποιήθηκαν σε συστατικά των τουρκικών UAV.


SigmaLive