Μπήκαν οι πύραυλοι στην πυραυλάκατο «Καραθανάσης»Το Πολεμικό Ναυτικό ετοιμάζεται να υποδεχθεί την πυραυλάκατο «Καραθανάσης» που φόρεσε τους νέους της πυραύλους.

Πολεμικό Ναυτικό: Mε τα Ελληνοτουρκικά θέματα να περνούν από  «μπόρες» ένα ευχάριστο νέο έρχεται καθώς όλα κυλούν ομάλα για την παράδοση  των νέων πυραυλάκατων του Πολεμικού Ναυτικού ΤΠΚ 6 και 7, «ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ» και «ΒΛΑΧΑΚΟΣ», κλάσης «ΡΟΥΣΣΕΝ», τύπου Super Vita.

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν φαίνονται οι εργασίες των τελευταίων ημερών, με την τοποθέτηση του πυραυλικού συστήματος εκτόξευσης EXOCET. Οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, όπως βλέπετε και στις σχετικές φωτογραφίες, δεν σταμάτησαν ούτε την Τρίτη, που η Αττική «πνιγόταν» από τα χιόνια. Αντίθετα συνέχιζαν να εργάζονται πυρετωδώς ώστε να μην υπάρξει ούτε μία ώρα καθυστέρηση στο νέο χρονοδιάγραμμα, όπως αυτό έχει προσδιοριστεί τους τελευταίους μήνες, μετά την μετάβαση των μετοχών στην αμερικανική ΟΝΕΧ.

Την Τρίτη ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση των EXOCET και χθες, Τετάρτη, η ΤΠΚ (Ρ-78) «ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ» ανοίχτηκε για τις πρώτες δοκιμές του πυραυλικού συστήματος.

Εν μέσω εξελίξεων του μεγάλου προγράμματος του Πολεμικού Ναυτικού για την αναβάθμιση των 4ων φρεγατών ΜΕΚΟ και την ναυπήγηση 4ων νέων φρεγατών, οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Ελευσίνας στέλνουν με τις δύο ΤΠΚ το δικό τους μήνυμα ότι έχουν την εμπειρία και τις ικανότητες να χτίσουν όλα τα πλοία του Στόλου στην Ελλάδα, με ταχείς παραδώσεις κι υψηλό επίπεδο ποιότητας εργασιών, ειδικά τώρα που έχουν απαλλαγεί από όλες εκείνες τις καταστάσεις του παρελθόντος και το κλίμα αβεβαιότητας που ζούσαν.