Τουρκία: Γεμίζει Bayraktar το ελικοπτεροφόρο Anadolu – Θα απογειώνονται 10 μαζί



Γεμίζει Bayraktar το ελικοπτεροφόρο Anadolu, σύμφωνα με πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Η τουρκική κυβέρνηση σχεδιάζει να μετατρέψει το TCG Anadolu σε πλατφόρμα απογείωσης επιθετικών drone Bayraktar, μετά την αποβολή της χώρας από το πρόγραμμα αγοράς και κατασκευής F-35.

To TCG Anadolu θα μπορεί να φιλοξενείς έως και 30 Bayraktar ενώ θα έχουν δυνατότητα απογείωσης έως και 10 Bayraktar την φορά.

Οι Τούρκοι θεωρούν πως θα έχουν την δυνατότητα έως το 2022 να κατασκευάσουν Bayraktar το οποίο θα μπορεί να προσγειώνεται και να απογειώνεται από το ελικοπτεροφόρο TCG Anadolu.

Δεν έχουν γίνει γνωστές περαιτέρω λεπτομέρειες για το εγχείρημα.

Το TCG Anadolu είναι ένα μικρού μεγέθους αεροπλανοφόρο το οποίο θα μπορεί να μεταφέρει οκτώ ελικόπτερα CH-47F CHINOOK, τέσσερα επιθετικά ελικόπτερα T-129 και 2 drones.

H επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα του τουρκικού αεροπλανοφόρου στο Αιγαίο θα είναι μηδενική, αφού το πλοίο θα είναι εύκολος στόχος για τους Έλληνες από τα πυραυλικά συστήματα στα ελληνικά νησιά και τα ελληνικά F-16.

Αυτό το ξέρουν οι Τούρκοι. Για τον λόγο αυτό, το μόνο που θα επιχειρήσουν να κάνουν είναι να σταθμεύσουν το TCG Anadolu με τα επιθετικά ελικόπτερα και τα drones στην Αλβανία.

Από εκεί, οι Τούρκοι θεωρούν πως θα έχουν πλεονέκτημα σε βάρος της Ελλάδας, στοχεύοντας στα νώτα της.

Όμως οι Έλληνες επιτελείς έχουν ήδη επεξεργαστεί παρόμοια σενάρια, έχοντας μελετήσει τις όποιες κινήσεις των Τούρκων, ακόμα και αυτή που περιλαμβάνει στα σχέδιά τους ελλιμενισμό του πλοίου στην Αλβανία.

Σε αυτή την περίπτωση το τουρκικό μίνι – αεροπλανοφόρο θα πληγεί από τα ελληνικά υποβρύχια και τους πυραύλους EXOSET των ελληνικών μαχητικών.