Άρης Κασιδόπουλος: Σημαντική οικονομική ενημέρωση για τα στελέχη προέλευσης ΕΜΘ



Σημαντική ενημέρωση από τον Αρη Κασιδόπουλο για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων προέλευσης ΕΜΘ σχετικά με τα μισθολογικά τους:

Αγαπητές/οί μου φίλες/οι. Αγαπητές/οί μου συνάδελφοι.

Όλες και όλοι σας γνωρίζετε την αγάπη που τρέφω για το θεσμό προέλευσής μου, τους Εθελοντές Μακράς Θητείας. Με το νόμο 4609/2019, ένα διαχρονικό αίτημα του θεσμού μας και αρχικώς αναδειχθέν από τον ΣΥΣΜΕΔ και μετέπειτα ΠΟΕΣ υλοποιήθηκε εν μέρει και πλέον οι ΕΜΘ φέρουν και το βαθμό του Ανθυπολοχαγού (και αντιστοίχων για τους άλλους Κλάδους) και αποστρατεύονται ως Υπολοχαγοί (και αντίστοιχοι για τους άλλους Κλάδους). 

Όλες και όλοι μας αναμέναμε ότι η βαθμολογική μας προαγωγή θα επέφερε, ως λογική απότοκη ενέργεια και τη μισθολογική μας προαγωγή, πλην όμως, μέχρι και σήμερα, δεν έχει υπάρξει κάποια νομοθετική πρωτοβουλία για αυτήν. Έτσι εμφανίζεται η παγκόσμια πρωτοτυπία, Αξιωματικοί να μην πληρώνονται ως Αξιωματικοί. Για αυτό το θέμα και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, διερεύνησα διεξοδικά το τί συμβαίνει και θα ήθελα να σας τα μεταφέρω:

1. Από διασταυρωμένη πληροφορία, το Υπουργείο Οικονομικών είναι θετικό στο να επέλθει η νομιμότητα και οι Αξκοί εκ προελεύσεως ΕΜΘ να πληρώνονται επιτέλους ως Αξκοί.

2. Από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, το οποίο επίσης είναι θετικό προς την εν λόγω πληρωμή, γνωρίζεται πως αναμένονται ενέργειες από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Πιο συγκεκριμένα, το ΥΠΕΘΑ οφείλει να προϋπολογίσει και να αποστείλει στο ΓΛΚ και ΥΠΟΙΚ το μισθολογικό κόστος για τρία (3) έτη και όχι για ένα (1) έτος, με την προϋπόθεση ότι το έχει συμπεριλάβει και ευρίσκεται στα όρια δαπανών του ΥΠΕΘΑ.

Συνεπώς, αναμένουμε από το ΥΠΕΘΑ να προβεί στις ανωτέρω ενέργειες. Με το που τις δρομολογήσει, θα υπολείπονται μόνο οι τυπικές διαδικασίες για να πληρωθεί το εμπλεκόμενο προσωπικό ώστε να δοθεί επιτέλους λύση σε αυτό το χρόνιο πρόβλημα.

Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας και τα καθημερινά συγκινητικά μηνύματα που μου στέλνετε και δηλώνω κατηγορηματικά ότι παρά τις όποιες φιλότιμες προσπάθειες καταβάλλονται από κάποιους, ώστε να σιωπήσω συνδικαλιστικά, δεν πρόκειται να με πτοήσουν. Θα συνεχίσω ακόμη πιο δυναμικά και θα προσπαθήσω να φέρω για το θεσμό ακόμη καλύτερες μέρες. Συνεχίστε να έχετε εμπιστοσύνη στις υγιείς συνδικαλιστικές φωνές.